Friss hírek

Binotto védelmébe vette Leclerc-t és a stratégiát is

A pozitívumokra próbál fókuszálni a kiábrándító Francia Nagydíj után a Ferrari Forma-1-es csapata. Az olasz istálló csapatfőnöke, Mattia Binotto a futamon hibázó Charles Leclerc-t, valamint a csapat stratégiáját is védelmébe vette.

A Ferrari számára remekül indult a vasárnapi verseny, hiszen a pole pozícióból rajtoló Charles Leclerc meg tudta őrizni a vezetést, ráadásul a gumikezelés tekintetében is jobban állt, mint az őt üldöző Max Verstappen. Csapattársa, a mezőny végéről rajtoló Carlos Sainz eközben szépen előre küzdötte magát, így minden adott volt ahhoz, hogy a Scuderia egy remek eredménnyel távozzon Franciaországból.

A verseny 18. körében azonban Leclerc megcsúszott és a gumifalnak csapódott, később pedig újságíróknak nyilatkozva elismerte, ő hibázott a balesetben, és pontosan tudja, hogy nem engedhet meg magának ilyen baklövéseket, ha meg akarja nyerni a világbajnokságot.

Hirdetés
 

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto a verseny után arról beszélt, fontosnak tartja, hogy túltegyék magukat a történteken, és a pozitívumokra fókuszáljanak.

„Beszéltem már vele, nem feltétlenül a balesetről, mert arról nincs mit mondani. Elkövetett egy hibát, ami előfordul – lehetett volna újabb motorproblémánk, vagy technikai gondunk is. De továbbra is teljesen bízunk Charles-ban, mert ő egy fantasztikus versenyző, fantasztikus potenciál van benne, és meggyőződésem, hogy a hátralévő versenyeken mindent belead majd, megpróbálja túltenni magát a ma történteken” – mondta a szakember. „Csapatként támogatjuk őt, amennyire csak lehet. Sok pozitívuma volt a mai napnak, elsősorban a tempó, de a gumik degradációja tekintetében is előnyben voltunk egy kicsit a Red Bull-lal szemben. Számunkra ez nagyon fontos volt. Maxnak ki kellett állnia a degradáció miatt, mi pedig el tudtuk volna nyújtani az első etapunkat Charles-lal – szóval minden ígéretesnek tűnt.”

„Carlos ugyancsak fantasztikus versenyt futott ma, a mezőny végéről zárkózott fel, előzött a rajtnál, és a futam elején szépen előre küzdötte magát. Összességében tehát jó csomagunk volt, szerencsére a Magyar Nagydíjat már 7 nap múlva megtartják. Fontos, hogy lapozzunk, amilyen gyorsan csak lehet. Erre fogunk fókuszálni.”

A Ferrarit a verseny után sok kritika érte amiatt, hogy Sainzot 10 körrel a leintés előtt a bokszba hívták – épp azt követően, hogy megelőzte a Red Bull pilótáját, Sergio Perezt, és feljött a 3. helyre. A spanyol végül az 5. helyen ért célba, Binotto pedig úgy látja, helyesen döntöttek a stratégák.

„Azt gondolom, ez volt a helyes döntés” – magyarázta a csapatfőnök „Kivártunk, hogy jól tudjuk olvasni a gumik élettartamát, szóval ne hamarkodjuk el a döntést. A gumik élettartama miatt pedig nem tudta volna a közepes keverékkel befejezni a versenyt, túl kockázatos lett volna. És nem is tudta volna növelni az előnyét 5 másodperccel George-dzsal és Checóval [Perez] szemben – hiszen volt egy 5 másodperces büntetésünk is. Szóval az, hogy kiálltunk, és megfutottuk a leggyorsabb kört, a legjobb döntés volt számunkra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!