Bottas: Vannak gyengeségei, de jó az új Mercedes - F1VILÁG.HU

Bottas: Vannak gyengeségei, de jó az új Mercedes

HIRDETÉS
„Jónak tűnik” a Mercedes 2020-as versenyautója, Valtteri Bottas szerint azonban vannak „gyengeségei” a W11-es modellnek.
2020 Barcelona Pre-Season Test 1, Day 1 - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes

Bottas a barcelonai teszt szerdai nyitónapjának délelőttjén körözhetett a Mercedes 2020-as autójával. A finn 79 kört tett meg a katalán ringen, mielőtt átadta a volánt világbajnok csapattársának, Lewis Hamiltonnak.

Bottas újságíróknak nyilatkozva etapja után azt mondta, bár problémamentesen alakult a program, vannak területek, melyeken dolgozniuk kell.

„Jó kis délelőtt volt, minden tervezett munkát elvégeztünk” – magyarázta a Mercedes versenyzője.

„Nem voltak gondok az autóval, a versenygép jónak tűnt. Nyilván lehet még jobb, de nagyon jó a kiindulási alap.”

Fotó: Mercedes

Arra a kérdésre, hogy voltak-e említésre méltó gyengeségei a versenyautónak, a finn így felelt: „Persze, vannak gyengeségei. Ez a pálya kiválóan alkalmas a tesztelésre, mivel minden típusú kanyar megtalálható rajta: vannak gyors, közepesen gyors, és lassú kanyarok is.”

„Az egyensúlyt tekintve – főleg a sebesség tekintetében – van még tennivalónk, de ezért vagyunk itt. Manapság a szimulációk nagyon fontosak, ezért is van az, hogy normális esetben minden azonnal jól működik. Ez nagyon fontos. Hogy őszinte legyek, amikor elkezdtem körözni az autóval, nem állt annyira távol a várakozásaimtól.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!