Friss hírek

Brawn: Az F1-rajongók imádták a sprintfutamot!

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn szerint az első tapasztalatok szerint igazán bevált a száguldó cirkusz új, Silverstone-ban látott formátuma. A szakember szerint a rajongóknak is tetszett a szombati sprintfutam.

A királykategória mezőnye Silverstone-ban már egy új formátum szerint vendégeskedik: pénteken tartották az időmérőt, szombaton pedig az első sprintkvalifikációt, ami a mai verseny rajtsorrendjéről döntött.

Bár sokan szkeptikusan álltak hozzá a módosításhoz, az F1 sportigazgatója szerint bevált az újítás.

Hirdetés
 

„Azt gondolom, az egyik dolog, amit most láttunk, hogy egy autóversenyző az autóversenyző marad” – mondta Brawn a szombati sprintfutammal kapcsolatban, mely Max Verstappen és Lewis Hamilton csatáját hozta. „Soha nem veszik félvállról. Szóval rengeteg akció volt a mezőnyben.”

„Az első kör abszolút körömrágós volt, szenzációs! És aztán voltak kisebb párharcok a verseny további részében. Fernando Alonso teljesítménye is szenzációs volt a versenyen. Én is rá szavaztam a futam fénypontjaként. Minden napra vennék egy jegyet!”

„Szóval szerintem nagyon örülünk. Persze megvárjuk, amíg elül a por, és aztán összeülünk az FIA-val és a csapatokkal, hogy megértsük, lehet-e még javítani rajta.”

„A formátum alapjain nem fogunk változtatni az idei évre. Azt gondolom, a három verseny után majd leülhetünk és eldönthetjük, hogyan tovább. De eddig nagyon pozitív az egész.”

Brawn elárulta, az F1 részéről már rámutattak bizonyos módosítási lehetőségekre, de nem kívánt belemenni a részletekbe.

„Van egy listánk olyan dolgokról, amiken javítani szeretnénk” – mondta, majd beszélt annak fontosságáról is, hogy meg kell hallgatniuk a rajongók visszajelzéseit is.

„Már most jelentős mennyiségű visszajelzést kapunk, pozitív visszajelzéseket a rajongóktól a közösségi médiában – imádták!”

„Persze lesznek rajongók, akik véleményt mondanak majd, és talán vannak dolgok, amiket nem értenek, vagy nem értékelnek. Ezeket is számításba vesszük majd.”

„Teljes egészében kell megvizsgálnunk a hétvégét, hogy lássuk a dolgokat, de nem látok semmi olyat, ami elvenne egy normál versenyhétvége értékéből, szerintem csak hozzátesz.”

„De nézzük meg a hétvégét, nézzük meg a versenyt, és aztán majd elvégezhetjük az elemzéseket. Beszélünk a rajongókkal, megvizsgáljuk az adatokat, és megnézzük, hogy tudunk-e finomhangolni az egészen.”

Brawn elárulta, a leginkább vitás aspektusa az új formátumnak az, hogy a sprintkvalifikáció győztese kapja hivatalosan a pole pozíciót – ez azonban változhat.

„Talán el kell gondolkodnunk ezen. Lehet, hogy változtatnunk kell az elnevezéseken, és a pénteki leggyorsabbat nevezni pole pozíciósnak? Beszélni fogunk az ilyen dolgokról, megvitatjuk az FIA-val és a csapatokkal, de azt gondolom, a történelem nem tarthat vissza bennünket. Úgy értem, tisztelnünk kell a történelmet, de nem szabad, hogy eltántorítson bennünket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!