Friss hírek

Brawn: Max odatette magát ezen a versenyen!

A világbajnoki pontversenyt vezető Max Verstappent méltatta vasárnapi teljesítménye után a Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn. A szakember ugyanakkor azt mondja, a holland nem dőlhet hátra, az idei bajnokságból ugyanis még nagyon sok van hátra.

Verstappen a pole pozícióból rajtolva tudott nyerni Austinban, habár egyáltalán nem volt egyszerű dolga, hiszen a rajtnál elveszítette a vezetést riválisával, Lewis Hamiltonnal szemben. A Red Bull pilótája ugyan újra az élre tudott kerülni, a címvédő azonban komoly nyomást gyakorolt rá a hajrában.

Győzelmének köszönhetően Verstappen 12 pontra növelte előnyét a tabellán, Brawn pedig méltatta is őt texasi teljesítménye miatt.

„Max odatette ezt, mert rendkívül komoly nyomás alá helyezte őt Lewis a verseny során” – mondta Brawn. „A verseny első etapjában tartotta a lépést Lewisszal, miután az első kanyarban elveszítette a vezetést, és aztán kontrollálta a futamot, csodálatosan óvta a gumijait. Egyetlen hibát sem vétett az 56 kör során, ami lenyűgöző volt.”

„Az amerikai egy nehéz pálya. A promóter nagyszerű munkát végzett azzal, hogy helyenként kisimította, de ennek ellenére kihívást jelent, ahol könnyű hibázni. Tudom, miután többekkel beszéltem a Red Bullnál, hogy ők ezt a Mercedes pályájának tartották, ahol minimalizálniuk kell a károkat. De végül nem így lett – noha szoros volt, mint ahogy egész évben.”

„És könnyen lehet, hogy Mexikóban és Brazíliában épp az ellenkezőjét látjuk majd, pedig ezek a pályák elvileg a Red Bullnak fekszenek. Rendkívül sok van még hátra az idei bajnokságból!”

Brawn a Red Bull másik versenyzőjét, Sergio Perezt is dicsérte, aki Amerikában ismét felállhatott a dobogóra.

„Sorozatban másodszor végzett dobogós helyen. Jó látni, hogy következetesebb teljesítményre képes. Szombaton a pole-ra is esélye volt, vasárnap pedig szolid és erős teljesítményt nyújtott, habár kicsit rosszul érezte magát.”

„Ha minden hétvégén képes lesz erre, a Red Bull örülhet. Jó volna, ha egy kicsit több nyomást tudott volna helyezni Lewisra, de a másik két versenyző más ligában versenyzett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!