Brawn: Perez kezdi visszafizetni a belé vetett bizalmat - F1VILÁG.HU

Brawn: Perez kezdi visszafizetni a belé vetett bizalmat

HIRDETÉS
A vasárnapi Azeri Nagydíjon győztes Sergio Perezt méltatta a Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn. A szakember szerint a mexikói pilóta kezdi visszafizetni a belé vetett bizalmat.
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 06: Race winner Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing celebrates with a team member in parc ferme during the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on June 06, 2021 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Maxim Shemetov - Pool/Getty Images)

Perez tavaly a Racing Point színeiben szerezte első F1-es győzelmét, a Red Bull pedig idén beültette őt Alexander Albon helyére, így Max Verstappen csapattársaként bizonyíthat a királykategóriában.

Bár voltak villanásai, Perez számára nem indult könnyen a szezon, az Azeri Nagydíjon azonban remek tempóval rukkolt elő.

A rutinos versenyző magabiztosan haladt a 2. helyen a bakui versenyen, végül pedig profitálva a csapattárs, Max Verstappen durrdefektjéből, megnyerte a futamot.

Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója szerint Pereznek nagyon nehéz dolga van a Red Bullnál.

„Perez nagyon kiérdemelte ezt a győzelmet. Mindig is rajongója voltam Checónak. Nehezen indult a pályafutása, amikor rengeteget vártak tőle. A McLarennél soha nem jött össze neki, de összeszedte magát, és nagyszerű munkát végzett a Force Indiánál/Racing Pointnál” – fogalmazott Brawn.

„Egy kicsit meglepett, hogy küszködött azzal, hogy összeszokjon a Red Bull-lal, de elvégre a világ egyik leggyorsabb versenyzője mellett kell helytállnia, aki remekül összeszokott már a Red Bull csapatával.”

„Időre volt szüksége, hogy felvegye a tempót – és nem volt könnyű dolga. A szabadedzések rövidebbek, új autója, új filozófia szerint dolgozó új csapata van, egy új kultúrát kell megszoknia. És a legkeményebb ellenfelek ellen kell harcolnia.”

„Valtteri Bottasnak és Checónak van a legkeményebb dolga a motorsportban Lewis [Hamilton] és Max kvalitásai miatt. Nem lehet elbújni, és a csapattársaknak nincs sok gyenge napjuk. Checo mélyre ásott, és most kezdi visszafizetni a Red Bullnak a belé vetett bizalmat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!