Briatore: Figyelmeztettem Alonsót, hogy Hamilton kiváltságos a McLarennél - F1VILÁG.HU

Briatore: Figyelmeztettem Alonsót, hogy Hamilton kiváltságos a McLarennél

HIRDETÉS
A korábbi Forma-1-es csapatfőnök, Flavio Briatore elárulta, annak idején figyelmeztette Fernando Alonsót, ne szerződjön a McLarenhez, ott ugyanis az újoncként bemutatkozó Lewis Hamilton Ron Dennis csapatfőnök bizalmát élvezi.
Lewis Hamilton, Fernando Alonso, McLaren, 2007

Alonso 2007-ben került a McLarenhez, miután két vb-cím megnyerése után távozott a Renault-tól.

A spanyol versenyző az újonc Lewis Hamilton csapattársa lett, a brit versenyző pedig nemegyszer borsot tört Alonso orra alá. A házon belüli csatározás olyannyira elfajult, hogy mindketten elbukták a világbajnoki címet, Alonso pedig egy év után távozott a csapattól – ahová később ugyan visszatért.

Flavio Briatore a Forma-1 Beyond the Grid című podcastjében beszélt a több mint 1 évtizeddel ezelőtt történtekről.

„A McLarenhez ment, és nem örültem neki, hiszen nem arról volt szó, mint amikor Schumi a Ferrarihoz szerződött. Fernando a McLarenhez ment, és számára soha nem volt álom, hogy a McLarennél versenyezzen” – mondta az olasz szakember.

„Főleg azt mondtam neki, ott van ez az új srác, Lewis Hamilton, aki Ron Dennis erszényében van, mint ahogy te az enyémben! És biztosíthatlak, harcolnod kell majd, mert ezt a srácot Ron Dennis védi.”

Briatore azt mondja, Alonso tisztában volt ezzel, ám úgy érezte, a sebessége elegendő lesz ahhoz, hogy megbirkózzon a politikai nehézségekkel.

„Gyorsabb vagyok! Viszont akkor még senki – beleértve Ron Dennist – sem tudta, mennyire gyors Lewis Hamilton” – fogalmazott Alonso menedzsere, amikor arról kérdezték, a spanyol számolt-e a problémákkal.

„Ha Ron Dennis tudta volna, mennyire gyors Hamilton, nem költött volna ilyen sok pénzt Fernandóra. Ha én tudom, hogy van a csapatomban egy ilyen gyors versenyző, mi szükségem van egy másikra? És nagy csata lett belőle!”

Briatore elárulta, amikor Dennis és Alonso kapcsolata összeomlott 2007-ben, nem akart beavatkozni.

Hirdetés

„Ron Dennis mindent egyedül csinált, nem kell segítség neki. Én csak figyeltem, ő pedig csinált mindent. Tudom, hogy mi történt. Amikor két verseny után azt látod, hogy a kerékcserét először Hamiltonnál csinálják meg, és csak utána Alonsónál, az már elég, mert ismertem Fernandót…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!