Friss hírek

Briatore Leclerc-rel fizettetné meg a spielbergi baleset költségeit

A Ferrari helyében Charles Leclerc-rel fizettetné meg a múlt vasárnapi baleset költségeit a korábbi Forma-1-es csapatfőnök, Flavio Briatore. Az olasz szakember beszélt arról is, nagyot hibáztak az olaszok, hogy már az idény előtt döntöttek Sebastian Vettel jövőjéről.

A Ferrari számára kiábrándítóan indult a 2020-as idény: már a téli teszteken kiderült, autója nem elég versenyképes, a szezon első két versenyhétvégéjén pedig nyilvánvalóvá vált, hogy az SF1000-es versenygép nem tudja felvenni a versenyt a riválisok autóival.

A múlt vasárnapi Stájer Nagydíj ráadásul katasztrofális véget ért a csapat számára: Charles Leclerc már az első körben megtorpedózta csapattársa, Sebastian Vettel autóját, a baleset következtében pedig mindketten kiestek.

A korábbi F1-es csapatfőnök, Flavio Briatore a GR Parlamento rádióban beszélt az elmúlt hétvége eseményeiről. Szerinte a versenyzőknek jobban kellene tisztelniük a csapatuk munkáját.

„Ezúttal egyértelműen Leclerc hibázott, olyan helyre akart beszúrni, ami nem létezett” – mondta Briatore.

„Vettel pedig jól tudja, hogy távozni fog, szóval ő sem fogja segíteni Leclerc-t. De hogy valaki ott támadást indít ellene, arra Sebastian sem számított.”

„Kész katasztrófa! Ha mindkét autót kiesik a versenyből néhányszáz méter után, az kész katasztrófa. Tiszteletben kell tartanod a mérnökök és a szerelők munkáját, a csapatot.”

„Egy ilyen pillanatban egy versenyzőnek nem kellene kockázatot vállalnia. Csak egy kis fegyelem kell ahhoz, hogy tudd, az autó a csapathoz tartozik, nem a versenyzőhöz. A srácoknak egy kicsit jobban kellene értékelniük egy versenycsapat munkáját. Én 5-10 százalékot levonnék a fizetésükből, csak hogy a pénztárcájukon keresztül érezzék a fájdalmat.”

Briatore kifejtette, szerinte a Ferrarinak gőzerővel a 2022-es szabályváltozásokra kellene fókuszálnia, és vezetői szinten is változásokra lenne szükség.

„Az autó nagyon lassú vizes és száraz pályán egyaránt. Gondok vannak az aerodinamikával, és most már a motorral is. Ha Hamilton ülne az autóban, az sem változtatna semmin. Egy versenyző egy-két tizedet jelenthet, de nem egy másodpercet.”

„A Ferrarinál hiányzik egy igazi vezető, rengeteg a hiba egy ilyen fiatal csapatban. Rengeteg hülye hibát láttunk a Montezemolo-éra után, a Forma-1-et érteni kell. Én például soha nem tettem volna meg azt, hogy ilyen korán bejelentem a 2021-es versenyzőimet, egy opciós megoldással is dolgozni lehetett volna. Mert szükség lenne egy teljesen motivált Vettelre.”

„Én Binotto helyében leírnám az idei évet és a 2021-es szezont is, és teljes mértékben a 2022-es, új generációs versenyautóra fókuszálnék.”

Az olasz szakember szerint szinte borítékolható Lewis Hamilton újabb világbajnoki címe.

„Lewis Hamiltonnak lenyűgöző autója van, és ezzel a fölénnyel senki sem tudja megállítani őt. Bottas pedig vízhordó, ellentétben Rosberggel, aki képes volt gondot okozni Lewisnak, és végül le is tudta győzni őt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!