Videó: De Vries úgy elfáradt, hogy nem tudott egyedül kiszállni az autójából - F1VILÁG.HU

Videó: De Vries úgy elfáradt, hogy nem tudott egyedül kiszállni az autójából

Parádés teljesítményt nyújtott, és pontokat szerzett élete első Forma-1-es versenyén az Alexander Albont helyettesítő Nyck de Vries. A fiatal pilóta a 8. helyen ért célba Monzában, a futam során pedig olyannyira elfáradt, hogy egyedül képtelen volt kiszállni autójából!

A holland tehetség pénteken még Sebastian Vettel Aston Martinjával körözhetett az Olasz Nagydíj nyitóedzésén, majd nem sokkal a szombati utolsó gyakorlás előtt érkezett a hívás a Williamstől: a vakbélgyulladással küszködő Alex Albont kell helyettesítenie a hétvége hátralévő részében.

De Vries nem is vallott szégyent: első F1-es időmérőjén valósággal szárnyalt, és a 8. rajtkockát kaparintotta meg. A vasárnapi futamon szintén remekelt, és végül a 9. pozícióban intette le a kockás zászló, ennek köszönhetően pedig 2 pontot szerzett a brit csapatnak.

A 27 esztendős versenyzőt a rajongók meg is választották a nap versenyzőjének, a futamon viszont olyannyira elfáradt, hogy egyedül képtelen volt kikászálódni autójából.

„Ááá, még azzal is szenvedek, hogy… Tudna valaki segíteni, vagy egyedül vagyok a parc fermében?” – mondta de Vries a rádión a leintést követően. „Szó szerint képtelen vagyok felemelni a karjaimat.”

Mivel a parc fermére szigorú szabályok vonatkoznak a versenyeket követően, de Vriest a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egy felügyelője jelenlétében a Williams két szerelője segítette ki versenyautójából.

„Lenyűgöző volt. Lenyűgöző volt” – mondta boldogan a Mercedes tartalékosa újságírói kérdésre a verseny után. „Ez az egész élmény szombattól vasárnapig egy álom volt. Beülni az autóba a versenyzői parádén, és látni a rajongást a Forma-1-ért, majd lehetőséget kapni a versenyzésre a 10. helyről rajtolva, aztán egy jó futamot teljesíteni, és pontokat szerezni a debütálásomon, ráadásul engem választottak a nap versenyzőjének is… Lenyűgöző.”  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!