Döntöttek a versenybírák: Megbüntették a Haas versenyzőit! - F1VILÁG.HU

Döntöttek a versenybírák: Megbüntették a Haas versenyzőit!

HIRDETÉS
Megbüntették a Haas versenyzőit, miután a versenybírák szerint a csapat a Magyar Nagydíjon megszegte a versenyszabályzat azon pontját, mely szerint nem szabad instrukciókat adniuk a pilótáknak a felvezető kör alatt.
HUNGARORING, HUNGARY - JULY 18: Kevin Magnussen, Haas VF-20, passes the Haas F1 pit wall during the Hungarian GP at Hungaroring on Saturday July 18, 2020 in Budapest, Hungary. (Photo by Glenn Dunbar / LAT Images)

Mint kiderült, a Haas csapatát azért kezdte vizsgálni az FIA, mert a felvezető kört követően behívták pilótáikat a bokszba, a rajt előtt kereket cseréltek, és száraz abroncsokat raktak fel az autókra. 

A versenyzők ezzel előnyt szereztek a többiekkel szemben, ugyanis a pálya már száradt, amikor elrajtolt a mezőny – a többiek azonban intermediate abroncsokon indultak. 

A csapatoknak a felvezető kör alatt tilos instrukciókat adni a versenyzőknek, ezért az istállót a futamot követően vizsgálni kezdték. 

A stewardok megvizsgálták az esetet, és úgy döntöttek, az istálló egyértelműen megszegte a szabályzat 27.1-es pontját, amely kimondja, hogy a pilótának egyedül és segítség nélkül kell vezetnie az autóját, ezért mindkét versenyzőt 10 másodperces büntetéssel sújtották – ezzel Kevin Magnussen a 9. helyről a 10.-re csúszott vissza, Romain Grosjean pedig a 15.-ről a 16.-ra. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!