Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Döntöttek a versenybírák: Megbüntették a Haas versenyzőit!

HUNGARORING, HUNGARY - JULY 18: Kevin Magnussen, Haas VF-20, passes the Haas F1 pit wall during the Hungarian GP at Hungaroring on Saturday July 18, 2020 in Budapest, Hungary. (Photo by Glenn Dunbar / LAT Images)
Fotó: Haas F1 Team
Megbüntették a Haas versenyzőit, miután a versenybírák szerint a csapat a Magyar Nagydíjon megszegte a versenyszabályzat azon pontját, mely szerint nem szabad instrukciókat adniuk a pilótáknak a felvezető kör alatt.

Mint kiderült, a Haas csapatát azért kezdte vizsgálni az FIA, mert a felvezető kört követően behívták pilótáikat a bokszba, a rajt előtt kereket cseréltek, és száraz abroncsokat raktak fel az autókra. 

A versenyzők ezzel előnyt szereztek a többiekkel szemben, ugyanis a pálya már száradt, amikor elrajtolt a mezőny – a többiek azonban intermediate abroncsokon indultak. 

A csapatoknak a felvezető kör alatt tilos instrukciókat adni a versenyzőknek, ezért az istállót a futamot követően vizsgálni kezdték. 

A stewardok megvizsgálták az esetet, és úgy döntöttek, az istálló egyértelműen megszegte a szabályzat 27.1-es pontját, amely kimondja, hogy a pilótának egyedül és segítség nélkül kell vezetnie az autóját, ezért mindkét versenyzőt 10 másodperces büntetéssel sújtották – ezzel Kevin Magnussen a 9. helyről a 10.-re csúszott vissza, Romain Grosjean pedig a 15.-ről a 16.-ra. 

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS