Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Tiltott segítség miatt vizsgálják a Haas versenyzőit

20 MAGNUSSEN Kevin (dnk), Haas F1 Team VF-20 Ferrari, 99 GIOVINAZZI Antonio (ita), Alfa Romeo Racing C39, action during the Formula 1 Aramco Magyar Nagydij 2020, Hungarian Grand Prix from July 17 to 19, 2020 on the Hungaroring, in Budapest, Hungary - Photo Antonin Vincent / DPPI
Fotó: Alfa Romeo Racing
Vizsgálat alá helyezték a Haas Forma-1-es csapatát a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) stewardjai a Hungaroringen.

A sportot irányító testület által kiadott dokumentumok szerint az amerikai istállónak mindkét versenyautója esetében jelentést kell tennie.

Ennek oka, hogy a gyanú szerint Romain Grosjean és Kevin Magnussen is „vezetési segítséget” vett igénybe a vasárnapi Magyar Nagydíj felvezető körében, ezzel pedig megszegték a Sportszabályzat 27.1-es cikkelyét. A szabály kimondja, a versenyzőknek önállóan, segítség nélkül kell vezetniük versenyautóikat.

Hogy pontosan milyen segítséget vehettek igénybe a versenyzők, arra nem tér ki az FIA jelentése, ám várhatóan hamarosan erre is választ kapunk, mint ahogy arra is, hogy kapnak-e valamiféle büntetést az istálló versenyzői.

Kevin Magnussen és Romain Grosjean egyébként rögtön a felvezető kör végén a bokszba hajtott száraz pályás abroncsokért: előbbi versenyző végül a 9., utóbbi a 15. helyen ért célba a Hungaroringen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS