Ecclestone: A Ferrarinak Vasseurre van szüksége - F1VILÁG.HU

Ecclestone: A Ferrarinak Vasseurre van szüksége

HIRDETÉS
A Ferrari hamarosan újra a Forma-1 csúcsára érhet, és ebben nagy szerepe lehet majd az újdonsült csapatfőnöknek, Frederic Vasseurnek — így gondolják többen, köztük Bernie Ecclestone is.
Bernie Ecclestone,

Ecclestone szerint a Ferrarinak erőskezű vezetőre van szüksége, aki kordában tudja tartani a cégnél uralkodó olasz mentalitást — Vasseur pedig erre alkalmas lehet. 

„A Ferrarinál szükség van valakire, aki érzelmek nélkül dolgozik, aki világos döntéseket hoz gyorsan, és nem befolyásolja a csapatban uralkodó lenyűgöző, de veszélyes légkör“ — nyilatkozta a 92 éves üzletember. 

Ralf Schumacher egyetért Ecclestone-nal, szerinte Vasseur személyében a megfelelő vezetőt találta meg a csapat. 

„Nem igazán van vesztenivalója“ — mondta a német exversenyző. „Virágzó üzlete van Franciaországban, szóval ha rosszul mennek a dolgok a Ferrarinál, akkor nem esik nagyot. Ez azt jelenti, hogy lazán veheti a dolgot.“

Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója, aki a Ferrari volt csapatfőnöke is, úgy gondolja, a Ferrari hamarosan újra a világbajnoki címért küzdhet. 

„A Ferrarinak voltak nehéz pillanatai“ — nyilatkozta Domenicali. „De javulóban vannak, és hamarosan visszatérnek a sikerekhez, amit korábban ismertek. Biztos vagyok benne, hogy a Ferrari vezető szerepben lesz az idei évben.“

A szakember ugyanakkor elmondta, a jelenlegi Charles Leclerc-Carlos Sainz pilótapáros még okozhat problémákat a csapatnak. 

„Az ilyen párosok mindig rosszul végződtek“ — mondta. „De ezekben az időkben a verseny olyan magas szintű, hogy a csapatnak világos szabályokat kell állítania, hogy maximalizálja a pontokat. Másrészt egy ilyen páros sokkal izgalmasabbá teszi a versenyzést, szóval azt mondom, minél többet harcolnak, annál jobb.“

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!