Ecclestone: Michael megmondaná Günthernek a tutit! - F1VILÁG.HU

Ecclestone: Michael megmondaná Günthernek a tutit!

HIRDETÉS
Bernie Ecclestone szerint Mick Schumachernek nem tesznek jót a főnöke, Günther Steiner kritikái, helyette inkább olyasvalaki kellene mellé, aki támogatja őt. Például az édesapja, Michael Schumacher.
Michael Schumacher, Mercedes W01, Valencia, 2010

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke általában nem szokta véka alá rejteni a véleményét. Ami a szívén, az a száján, és ez Mick Schumacher kapcsán is így van. A fiatal német pilóta második évét tölti a Haas színeiben az F1-ben, ám idén a teljesítménye helyett inkább a baleseteivel hívja fel magára a figyelmet, aminek következtében Steiner a közelmúltban a sajtó előtt fogalmazott meg kritikát.

„Nincs egyetlen pontja sem, ez tény. A két balesete is az. Ennek egyetlen csapat sem örülne. Az viszont nonszensz, hogy felesleges nyomás alá helyezzük őt” – fogalmazott Steiner néhány hete.

Ezzel az állásponttal nem ért egyet Bernie Ecclestone, az F1 korábbi tulajdonosa, egyben a Schumacher család közeli ismerőse. Ecclestone szerint ifjabb Schumacher a karrierje egy kritikus pontjához ért, ezért most nagy szüksége lenne egy megbízható tanácsadóra – például az édesapjára, aki Steinernek is megmondaná a frankót.

„Nem tudjuk, mennyire jó vagy rossz az autó. Sok múlik azon, az autó stílusa illik-e az övéhez. Arra semmi szüksége, hogy az emberek folyton figyelmeztessék. Arra van szüksége, hogy valaki segítse, és ne kritizálja őt. Ha Michael itt lenne, megmondaná a tutit Günthernek. Az sokat segítene.”

Ecclestone szerint tovább ront Mick Schumacher teljesítményén, hogy a pilóta szerződése év végén lejár, így bizonytalan a jövője az F1-ben.

„Ha felbosszantja a csapatát és kirúgják, akkor az a kérdés, vajon más csapat hajlandó-e befogadni őt. Szenved emiatt, és abban bízik, hogy valaki ad neki egy esélyt. A képességei rendelkezésre állnak. Biztos vagyok benne, hogy az akarata is. Minden azon múlik, van-e olyan csapat, ami ki akarja deríteni, vajon felér-e az apjához. Én szeretném egy versenyképesebb autóban látni őt. Megnézném a korábbi Mercedesben, az szép lenne.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!