Édesapja és Bianchi előtt tiszteleg Monacóban Leclerc - F1VILÁG.HU

Édesapja és Bianchi előtt tiszteleg Monacóban Leclerc

HIRDETÉS
Fotó: Alfa Romeo Sauber

Különleges festésű sisakkal vesz részt hazai versenyén, a Monacói Nagydíjon Charles Leclerc. Az Alfa Romeo Sauber versenyzője édesapja, valamint barátja, Jules Bianchi emléke előtt tiszteleg.

Leclerc számára különleges lesz a monte-carlói hétvége, hiszen azokon az utcákon száguldozhat majd Forma-1-es autóval, melyeken gyerekként jóformán gyalog, vagy biciklivel járt-kelt.

Persze az elmúlt években már versenyautóval is körözhetett Monaco impozáns épületei között, az F1-es hétvége azonban kétségkívül különleges élmény lesz számára.

„Hihetetlenül izgatott vagyok, mert gyerekkorom óta erre a pillanatra várok” – mondta újságíróknak az ifjú monacói.

„Jól emlékszem arra, négy éves koromban hogyan néztem az első versenyt itt a legjobb barátomék lakásából, az 1-es kanyarnál. Néztük a versenyeket, és arról álmodoztam, hogy egyszer én is részt veszek rajta, és most elérkezett a pillanat, szóval alig várom már a rajtot.”

Első hazai F1-es futamán Leclerc egy különleges festésű sisakban áll majd rajthoz, melyen tavaly elhunyt édesapja egykori sisakjának színei díszelegnek majd – ilyen fejvédővel állt rajthoz Hervé Leclerc 1988-ban, Monte-Carlóban egy Forma-3-as versenyen.

Leclerc emellett szoros barátságot ápolt a 2015-ben elhunyt Jules Bianchival is: a monacói továbbra is egy olyan fej-és nyakvédő eszközzel [HANS] versenyez, melyet a francia versenyzőtől kapott első formaautós tesztjére. Leclerc sisakján egy felirattal tiszteleg barátja emléke előtt.

„Különleges verseny, különleges sisak. Édesapám színeiben versenyzem ezen a hétvégén, előtte, illetve Jules előtt tisztelgek majd. Az volt az álmunk, hogy egy napon Monacóban versenyzünk majd, és biztos vagyok abban, hogy Jules is figyel fentről” – írta a Sauber versenyzője a Twitteren.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!