Egy videófelvétel alapján kezdte el meghajtani Alonsót a Mercedes Dzsiddában - F1VILÁG.HU

Egy videófelvétel alapján kezdte el meghajtani Alonsót a Mercedes Dzsiddában

HIRDETÉS
Egy videófelvétel alapján kezdett arra gyanakodni a Mercedes Forma-1-es csapata, hogy Fernando Alonso és az Aston Martin talán nem megfelelően töltötte le büntetését a múlt vasárnapi Szaúd-arábiai Nagydíjon.
Jeddah Corniche Circuit, GP2302a, F1, GP, Saudi Arabia
Fernando Alonso, Aston Martin AMR23

Alonsót a verseny elején 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, mert nem megfelelő módon foglalta el rajtpozícióját a rajtrácson. A spanyol pilóta kerékcseréje során le is töltötte büntetését, a versenyen pedig végül harmadikként futott be – a futam utolsó köreiben azonban arra ösztönözték a kétszeres világbajnok mögött autózó Mercedes-pilótákat, hogy kezdjék el nyomni neki, könnyen lehet ugyanis, hogy Alonso büntetést kap.

A leintés után aztán Alonsót 10 másodperces időbüntetéssel sújtották, így visszasorolták a 4. helyre – igaz, később kiderült, a stewardok helytelen döntést hoztak, az Aston Martin pilótája pedig visszakapta dobogós eredményét. Az ügyről részletesen ebben a cikkben írtunk.

A dzsiddai paddockban a futam után az a pletyka kezdett el terjedni – és ez tűnik a leglogikusabb teóriának is –, hogy a Mercedes volt az a csapat, mely jelentette a versenyirányításnak, hogy Alonso talán nem megfelelően töltötte le a büntetését a verseny során. Bár ezt azóta sem erősítették meg hivatalosan, a Mercedes technikai igazgatója, Mike Elliott most elárulta, a hajrában azért parancsoltak rá versenyzőikre, mert láttak egy felvételt, mely szerint az egyik szerelő a büntetés letöltésekor hozzáért Alonso autójához.

„Ekkor még minden, amit láttunk, az az a videófelvétel volt, amikor az Aston Martin letöltötte a büntetést – ezen láthattuk, hogy az egyik szerelő hozzáért az autóhoz, és nem tudtuk, hogy büntetés lesz-e belőle, vagy sem” – magyarázta a szakember. „Azt sem igazán tudtuk, hogy milyen büntetést alkalmaznak, noha gondoltuk, hogy lehet 10, de akár 5 másodperces is. Szóval mindkét versenyzőnket megkértük, hogy nyomják neki.”

„Ami George-ot illeti, közel került az 5 másodperchez, míg Lewis a 10 másodperchez. A mi szempontunkból sajnálatos módon a versenybírók úgy döntöttek, hogy nem járt büntetés, így nem volt jelentősége a végén amúgy sem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!