Eldőlt: Nem kap mentességet az F1 a brit karanténszabályok alól

SILVERSTONE, UNITED KINGDOM - JULY 13: Pierre Gasly, Red Bull Racing RB15, leads Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10 during the British GP at Silverstone on July 13, 2019 in Silverstone, United Kingdom. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)
Fotó: Pirelli
Nem kap mentességet a brit karanténszabályok alól a Forma-1, így egyre bizonytalanabb, hogy versenyt tudnak rendezni Silverstone-ban.

A brit kormány pénteken jelentette be azokat az intézkedéseket, melyek értelmében június 8-tól 14 nap karanténba kell vonulnia mindenkinek, akik külföldről érkeznek az Egyesült Királyság területére.

Bár a Forma-1 vezetősége folyamatos egyeztetéseket folytatott a brit kormánnyal annak érdekében, hogy mentességet kapjon a mezőny, így meg lehessen rendezni a verseny(eke)t Silverstone-ban, ez végül nem járt eredménnyel.

A Forma-1 szóvivője a héten azt mondta, ha nem kapnak mentességet a karanténszabályok alól, lehetetlen lesz megrendezni a Brit Nagydíjat idén.

A pénteki bejelentés után az F1 vezetősége tovább lobbizik majd a brit kormánynál.

A silverstone-i pálya főnöke, Stuart Pringle pénteken a Sky Sportsnak azt nyilatkozta, a kormány jelenlegi álláspontja ellenére bízik abban, hogy meg tudják rendezni a Brit Nagydíjat idén.

A legfrissebb hírek szerint jó esély van rá, hogy a július elejére tervezett két osztrák verseny után a Forma-1 Németország vagy Magyarország felé veszi majd az irányt, ahol ugyancsak két futamot bonyolíthatnak le. A silverstone-i futamot pedig egy későbbi időpontban tarthatják meg.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS