Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd velünk a Francia Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Eldőlt: Nem kap mentességet az F1 a brit karanténszabályok alól

Nem kap mentességet a brit karanténszabályok alól a Forma-1, így egyre bizonytalanabb, hogy versenyt tudnak rendezni Silverstone-ban.

A brit kormány pénteken jelentette be azokat az intézkedéseket, melyek értelmében június 8-tól 14 nap karanténba kell vonulnia mindenkinek, akik külföldről érkeznek az Egyesült Királyság területére.

Bár a Forma-1 vezetősége folyamatos egyeztetéseket folytatott a brit kormánnyal annak érdekében, hogy mentességet kapjon a mezőny, így meg lehessen rendezni a verseny(eke)t Silverstone-ban, ez végül nem járt eredménnyel.

A Forma-1 szóvivője a héten azt mondta, ha nem kapnak mentességet a karanténszabályok alól, lehetetlen lesz megrendezni a Brit Nagydíjat idén.

A pénteki bejelentés után az F1 vezetősége tovább lobbizik majd a brit kormánynál.

A silverstone-i pálya főnöke, Stuart Pringle pénteken a Sky Sportsnak azt nyilatkozta, a kormány jelenlegi álláspontja ellenére bízik abban, hogy meg tudják rendezni a Brit Nagydíjat idén.

A legfrissebb hírek szerint jó esély van rá, hogy a július elejére tervezett két osztrák verseny után a Forma-1 Németország vagy Magyarország felé veszi majd az irányt, ahol ugyancsak két futamot bonyolíthatnak le. A silverstone-i futamot pedig egy későbbi időpontban tarthatják meg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!