Elégedett lehet a Ferrari, a csapat intenzív csatára készül - F1VILÁG.HU

Elégedett lehet a Ferrari, a csapat intenzív csatára készül

HIRDETÉS
Rendkívül elégedetten zárta a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjét a Ferrari csapata. Az olasz istálló több mint 2000 km-t tett meg 2022-es versenyautójával, többet, mint bármely más istálló. Az olasz istálló intenzív csatára számít idén.
TEST T1 SPAGNA F1/2022 - VENERDì 25/02/22
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

A Ferrarinál pénteken is lehetőséget kapott mindkét versenyző: délelőtt Charles Leclerc, délután pedig Carlos Sainz róhatta a köröket. Utóbbi versenyző a mesterségesen feláztatott aszfalton a Pirelli esőgumijait is kipróbálhatta.

A csapat tájékoztatása szerint Leclerc délelőtt a különféle beállításokon dolgozgatott, és végül 44 körig jutott. Sainz az esőgumik tesztelése mellett a Pirelli C2-es, C3-as és C4-es gumikeverékeivel is dolgozhatott délután.

A Ferrari a három tesztnap során összesen 439 kört tett meg az F1-75-ös modellel, ami egészen pontosan 2052 km-nek felel meg.

„Összességében szolid tesztet zártunk, sok kört meg tudtunk tenni” – mondta a Ferrari versenyigazgatója, Laurent Mekies. „A programunk nagy részét sikerült teljesíteni, a munkát három kulcsterületre alapoztuk: először is a megbízhatóságról szerettünk volna képet kapni, a megtett körök számára koncentráltunk tehát, aztán az autónk bizonyos paramétereit szerettük volna feltérképezni, kezdte az aerodinamikai teljesítménytől, a gumik teljesítményén át a járműdinamikáig.”

„Végül, de nem utolsósorban fontos volt, hogy versenyzőink kellő mennyiségű kört tegyenek meg, hogy megismerkedjenek ezzel a teljesen új autóval, ami más vezetési stílust, és más megközelítést igényel. Mindkét pilótával sikerült elérni ezt, megosztottuk köztük a munkát a három nap során.”

„A teszt remek volt a versenycsapat számára is. Hasznos bemelegítés volt a hosszú és intenzív idény előtt, megszokhatták a procedúrákat, például a kerékcseréket.”

„Rengeteg munka áll még előttünk, és intenzív küzdelemre számíthatunk, szóval mindenkinek sok dolog van most a listáján. Köszönettel dolgozunk mindenkinek a gyárban, akik oly keményen dolgoztak az elmúlt pár hónapban, hogy felkészülten érkezhessünk meg a pályára. Ez csak az első lépése volt egy hosszú évnek, és szeretnénk keményen nyomni, összedolgozva!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!