Orosz Nagydíj

Elkezdték felébreszteni Zanardit a kómából

Alex Zanardi, BMW
Fotó: BMW Motorsport
Közel 1 hónapos mesterséges kóma után elkezdik felébreszteni Alex Zanardit, aki júniusban szenvedett súlyos kerékpárbalesetet Olaszországban.

Zanardi június 19-én, egy olaszországi kerékpárversenyen szenvedett súlyos balesetet, amelyet követően a kórházban azonnal megműtötték – azóta két operáción is túlesett, és mesterséges kómában tartották őt. 

Az orvosok most megkezdték a felébresztési folyamatot, amelyet követően további információval tudnak majd szolgálni a paralimpiai bajnok állapotát illetően. 

„A szedáció csökkentését követően néhány napig tart majd, amíg vizsgálatokat végzünk a betegen, hogy aztán folytatódhasson a terápiás és rehabilitációs út” – áll a kórház közleményében.

„Jelenleg a szív, légzési és metabolikus paraméterek stabilak, a neurológiai kép továbbra is súlyos, a prognózis bizalmas.”

A kórház várhatóan jövő héten ad ki újabb közleményt Zanardi állapotában kapcsolatban: az orvosok korábban jelezték, a bajnok neurológiai állapotáról csak a felébresztést követően tudnak pontos információkat kapni. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS