Elkezdték felébreszteni Zanardit a kómából - F1VILÁG.HU

Elkezdték felébreszteni Zanardit a kómából

Közel 1 hónapos mesterséges kóma után elkezdik felébreszteni Alex Zanardit, aki júniusban szenvedett súlyos kerékpárbalesetet Olaszországban.

Zanardi június 19-én, egy olaszországi kerékpárversenyen szenvedett súlyos balesetet, amelyet követően a kórházban azonnal megműtötték – azóta két operáción is túlesett, és mesterséges kómában tartották őt. 

Az orvosok most megkezdték a felébresztési folyamatot, amelyet követően további információval tudnak majd szolgálni a paralimpiai bajnok állapotát illetően. 

„A szedáció csökkentését követően néhány napig tart majd, amíg vizsgálatokat végzünk a betegen, hogy aztán folytatódhasson a terápiás és rehabilitációs út” – áll a kórház közleményében.

„Jelenleg a szív, légzési és metabolikus paraméterek stabilak, a neurológiai kép továbbra is súlyos, a prognózis bizalmas.”

A kórház várhatóan jövő héten ad ki újabb közleményt Zanardi állapotában kapcsolatban: az orvosok korábban jelezték, a bajnok neurológiai állapotáról csak a felébresztést követően tudnak pontos információkat kapni. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!