Friss hírek

Ellenáll a McLaren: Jövőre sem lesznek fordított rajtrácsos versenyek

Lando Norris, McLaren MCL35, leads Carlos Sainz, McLaren MCL35, in the pit lane
Biztosan nem lesznek fordított rajtrácsos sprintfutamok 2021-ben sem a Forma-1-ben, a McLaren csapata ugyanis jelezte, teljes mértékben ellenzik az elképzelést.

A Forma-1 vezetősége már az idei szezonban is kipróbálta volna az alternatív formátumot néhány versenyhelyszínen: a szombati időmérőket sprintfutamok váltották volna, melyeken a vb-pontverseny állásának fordított sorrendjében álltak volna rajthoz a versenyzők. Ezen futamok végeredménye határozta volna meg a vasárnapi főverseny rajtsorrendjét.

Az ötletet a legtöbb csapat támogatta is, ám a Mercedes és a Racing Point ellene voksolt. Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója nemrég arról beszélt, bízik abban, hogy 2021-ben megvalósulhat majd az elképzelést, Szocsiban azonban a McLaren jelezte, biztosan nem fogják azt megszavazni.

„A McLaren álláspontja teljesen egyértelmű. Szerintünk a Forma-1-nek egy bajnokságnak kell lennie, mindig is így volt, és ennek keretében mindenki ugyanolyan szabályoknak megfelelően dolgozik, és végül a legjobb csapat legjobb autójával a legjobb versenyző végez az élen az időmérőn. Ha pedig minden jól megy a versenyen, a futamon is ez a kombináció végez elöl” – mondta Andreas Seidl csapatfőnök.

„Ez az oka annak, hogy abszolút nem támogatjuk a fordított rajtrács ötletét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!