Hivatalos: Elmarad az F1-es Ausztrál Nagydíj! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Elmarad az F1-es Ausztrál Nagydíj!

HIRDETÉS
A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szervezői kedden reggel bejelentették, a koronavírus-járvány miatti korlátozások okán idén sem tudják megrendezni a melbourne-i futamot.
G.P. AUSTRALIA F1/2020 - MELBOURNE 12/03/2020 
credit: © Scuderia Ferrari Press Office

Az ország eredetileg márciusban látta volna vendégül a száguldó cirkusz mezőnyét, év elején azonban bejelentették, hogy a melbourne-i futamot novemberre halasztják.

Nemrégiben a pálya vonalvezetésének átalakítását is megvalósították, a szervezők pedig gőzerővel készültek a november 19-21. között esedékes versenyhétvégére.

Mostanra azonban biztossá vált, a koronavírus-járvány miatti szigorú beutazási szabályok okán idén nem fogják tudni megrendezni a melbourne-i versenyt.

A hivatalos bejelentést kedd reggel meg is ejtették a szervezők.

A Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat tavaly sem tudták megrendezni: márciusban a mezőny elutazott Melbourne-be, ám miután a paddockban is felütötte a fejét a járvány, végül lefújták az idénynyitót.

A Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali természetesen sajnálja az Ausztrál Nagydíj törlését, ám bíznak abban, hogy sikerül 23 nagydíjat rendezniük idén.

„Miközben kiábrándító, hogy nem fogunk versenyezni Ausztráliában, bízunk abban, hogy képesek leszünk 23 versenyt rendezni a szezon során, és van számos opciónk, melyekkel pótolhatjuk az Ausztrál Nagydíjat” – mondta a szakember.

„Ki fogjuk dolgozni a részleteket a következő hetekben, és amint befejeződtek az egyeztetések, további részletekkel szolgálunk majd.”

A Forma-1-es versenynaptárat ide kattintva nézheted meg.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!