Friss hírek

Elmaradnak az utcai versenyek? Reagált az F1!

MONTE-CARLO, MONACO - MAY 25: Sparks fly behind Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during qualifying for the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 25, 2019 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZEPAGB5H1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Reagált a Forma-1 szóvivője azokra a pletykákra, melyek szerint a koronavírus-járvány miatt idén nem lehet megrendezni a száguldó cirkusz utcai versenyeit.

Bár még csak január van, az idei szezonra tervezett F1-es naptáron már most módosítani kellett: a március 21-re tervezett Ausztrál Nagydíjat novemberre halasztották, a világbajnokság így Bahreinben rajtol el egy héttel később, március 28-án.

Az áprilisra tervezett Kínai Nagydíjat szintén nem tudják megtartani, és jó esély van rá, hogy ezt a futamot a későbbi programba sem sikerül bezsúfolni – jelenleg tehát így néz ki a 2021-es módosított versenynaptár.

A nemzetközi sajtóban közben elterjedt a hír, hogy az idei naptár utcai versenyei egytől egyig veszélybe kerültek, így elképzelhető, hogy sem Monacóban, sem Bakuban, Szingaúrban és Dzsiddában nem lesz futam.

A Forma-1 szóvivője viszont gyorsan cáfolta is ezeket a sajtóhíreket.

„Kijelöltük a 2021-es módosított naptár részleteit, és nincsenek egyéb változások. Az a feltételezés, hogy az utcai versenyeket nem rendezik meg, teljes mértékben hibás” – fogalmazott.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek