Ezért rúgták ki Arrivabenét a volt sportigazgató szerint - F1VILÁG.HU

Ezért rúgták ki Arrivabenét a volt sportigazgató szerint

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull

A Ferrari korábbi F1-es sportigazgatója, Cesare Fiorio szerint láthatóak voltak azok a dolgok, amelyek miatt Maurzio Arrivabenét menesztette az olasz istálló. 

A Ferrari F1-es csapata tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy idén már Maurizio Arrivabene nélkül folytatják a munkát, helyére pedig az eddig technikai igazgató szerepkörben tevékenykedő Mattia Binotto lép. Már korábban is felmerültek pletykák a két szakember közötti ellentétekről, és arról, hogy emiatt Arrivabene távozhat az istállótól.

Cesare Fiorio 1989-ben lett a Ferrari sportigazgatója, majd a Ligier, Forti és Minardi istállóknál is dolgozott – azonban F1-es távozása után is szorosan figyelemmel kísérte a száguldó cirkusz eseményeit. A szakember szerint a Ferrari idei sikereit nem Arrivabenének, hanem Binottónak köszönheti. 

„Az évek alatt Mattia Binotto felnőtt a Ferrarinál. Hála neki az autó pozitív irányba fejlődött, szorosan együtt tudott dolgozni a korábbi főnökkel, Sergio Marchionnéval. Binottónak Arrivabenével szemben megvolt az az előnye, hogy volt technikai tapasztalata. Ahhoz viszont még mindig tapasztalatot kell gyűjtenie, hogy megismerje, milyen vállalati politika működik egy F1-es világbajnokságban – ahol nincs helye az improvizációnak.”

„Amikor a Forma-1-es projekt Arrivabene kezében volt, kedvezően alakultak az eredmények. De nem volt versenyzési tapasztalata, a reklámok világából jött, talán ez hiányzott neki a végén. Marchionne ideje alatt tudták csökkenteni a távolságot a Mercedeshez képest, az autójuk fenyegetést jelentett az ezüstnyilakra, és ez Binotto érdeme.”

Sergio Marchionne, a Ferrari volt elnöke nyáron hunyt el, amely nagyon megrázta a csapatot: Fiorio szerint az is példaértékű, ahogyan ebben az időszakban Binotto vezette a technikai részleget. 

„Amikor Marchionnét elvesztettük, Binotto vezető nélkül maradt. De nagyra tartom őt: a technikai részleget hatalmas önbizalommal és óriási tapasztalattal vezeti.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!