Ezért rúgták ki Arrivabenét a volt sportigazgató szerint

Fotó: Red Bull
SPIELBERG,AUSTRIA,08.JUL.17 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows team principal Maurizio Arrivabene (Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.

A Ferrari korábbi F1-es sportigazgatója, Cesare Fiorio szerint láthatóak voltak azok a dolgok, amelyek miatt Maurzio Arrivabenét menesztette az olasz istálló. 

A Ferrari F1-es csapata tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy idén már Maurizio Arrivabene nélkül folytatják a munkát, helyére pedig az eddig technikai igazgató szerepkörben tevékenykedő Mattia Binotto lép. Már korábban is felmerültek pletykák a két szakember közötti ellentétekről, és arról, hogy emiatt Arrivabene távozhat az istállótól.

Cesare Fiorio 1989-ben lett a Ferrari sportigazgatója, majd a Ligier, Forti és Minardi istállóknál is dolgozott – azonban F1-es távozása után is szorosan figyelemmel kísérte a száguldó cirkusz eseményeit. A szakember szerint a Ferrari idei sikereit nem Arrivabenének, hanem Binottónak köszönheti. 

„Az évek alatt Mattia Binotto felnőtt a Ferrarinál. Hála neki az autó pozitív irányba fejlődött, szorosan együtt tudott dolgozni a korábbi főnökkel, Sergio Marchionnéval. Binottónak Arrivabenével szemben megvolt az az előnye, hogy volt technikai tapasztalata. Ahhoz viszont még mindig tapasztalatot kell gyűjtenie, hogy megismerje, milyen vállalati politika működik egy F1-es világbajnokságban – ahol nincs helye az improvizációnak.”

„Amikor a Forma-1-es projekt Arrivabene kezében volt, kedvezően alakultak az eredmények. De nem volt versenyzési tapasztalata, a reklámok világából jött, talán ez hiányzott neki a végén. Marchionne ideje alatt tudták csökkenteni a távolságot a Mercedeshez képest, az autójuk fenyegetést jelentett az ezüstnyilakra, és ez Binotto érdeme.”

Sergio Marchionne, a Ferrari volt elnöke nyáron hunyt el, amely nagyon megrázta a csapatot: Fiorio szerint az is példaértékű, ahogyan ebben az időszakban Binotto vezette a technikai részleget. 

„Amikor Marchionnét elvesztettük, Binotto vezető nélkül maradt. De nagyra tartom őt: a technikai részleget hatalmas önbizalommal és óriási tapasztalattal vezeti.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!