Friss hírek

F1: A kínai szervezők is a verseny halasztását kérik

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy az ausztrál verseny mellett a Forma-1-es Kínai Nagydíjat is elhalasztják – a verseny promótere szeretné, ha az év későbbi szakaszában tartanák meg a versenyt.

Ahogyan arról az F1Világ.hu már beszámolt, szinte bizonyos, hogy a március 21-re tervezett Ausztrál Nagydíjat halasztani kell a koronavírus-járvány miatt.

Úgy tudni, a Forma-1 vezetősége jelenleg is egyeztetéseket folytat a csapatokkal és a promóterekkel a versenynaptár átalakításáról. A bajnokság várhatóan március 28-án rajtol csak el Bahreinben, ezt követően pedig Imolába és Portugáliába látogathat a mezőny.

Hirdetés
 

Várhatóan halasztani kell ugyanis az április 11-re tervezett Kínai Nagydíjat is. A verseny promótere szombaton megerősítette, szeretnék, ha egy későbbi időpontban rendezhetnék meg versenyüket.

„Szinte minden héten kapcsolatban állunk az F1-gyel konferenciahívás keretében” – mondta Yibin Yang, a versenyrendezését felelős Juss Event vezérigazgatója a Motorsport.com című lapnak.

„Bár a versenynaptár a megszokott módon érvényben van, azt gondolom, rendkívül bizonytalan, hogy az F1-es versenyt meg lehet rendezni az év első felében, áprilisban.”

„A célunk, hogy az év második felére kerüljünk, és formálisan be is nyújtottuk igényünket – abban bízunk, hogy a futamunk az év második felére kerülhet.”

A versenyrendezők persze tudják, nem lenne egyszerű az év második felére tenni a versenyt.

„A város önkormányzatának tervein is múlik” – mondta Yang. „Ha minden nemzetközi eseményt az év második felére teszünk, azt nem bírja el a város. Bármilyen esemény sikeres megrendezéséhez szükség van a tömeget szabályozó erőforrásokra, például a rendőrségre, vagy az egészségügyi szervekre.”

„Ha minden fő eseményt az év második felében tartunk, akkor nem lesznek meg ezek az erőforrások, ráadásul az események egymás reklámértékét is negatívan befolyásolják.”

Így változhat a 2021-es F1-es versenynaptár:

március 28.Bahreini Nagydíj
április 18.Emilia Romagna Nagydíj
május 2.Portugál Nagydíj
május 9.Spanyol Nagydíj
május 23. Monacói Nagydíj
június 6.Azeri Nagydíj
június 13.Kanadai Nagydíj
június 27.Francia Nagydíj
július 4.Osztrák Nagydíj
július 18. Brit Nagydíj
augusztus 1.Magyar Nagydíj
augusztus 29.Belga Nagydíj
szeptember 5.Holland Nagydíj
szeptember 12.Olasz Nagydíj
szeptember 26.Orosz Nagydíj 
október 3.Szingapúri Nagydíj
október 10.Japán Nagydíj
október 24.Amerikai Nagydíj
október 31.Mexikóvárosi Nagydíj
november 7.Sao Paulói Nagydíj
november 21.Ausztrál Nagydíj
december 5.Szaúd-Arábiai Nagydíj
december 12.Abu Dhabi Nagydíj

Kínai Nagydíj – ???

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!