Friss hírek

F1: Minden helyszínen biztosan nem lesznek sprintfutamok a jövőben

Ha sikeresek is lesznek idén a sprintfutamok a Forma-1-ben, nem valószínű, hogy a következő években minden versenyhétvégén alkalmazzák majd az új formátumot – ezt mondta a minap Ross Brawn, a száguldó cirkusz sportigazgatója.

Ahogyan arról nemrég az F1Világ.hu is beszámolt, nemrég döntés született róla, hogy 2021-ben három helyszínen – információink szerint Silverstone-ban, Monzában és Interlagosban – 100 km-es sprintfutamok váltják a hagyományos szombati időmérőket.

Az új formátum részleteiről hétfőn adott ki hivatalos tájékoztatást a Forma-1 vezetősége. Ennek megfelelően az említett helyszíneken pénteken tartanak majd egy időmérőt, ennek a végeredménye határozza meg a szombati „sprintidőmérő”, azaz sprintfutam rajtsorrendjét.

A rövid verseny végeredménye dönt majd arról, hogy a vasárnapi futamnak milyen sorrendben vágnak neki a versenyzők.

Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója azt mondja, az idei három versenyhétvége arra is szolgál majd, hogy megnézzék, a jövőben lesz-e helye az új formátumnak. Azt azonban leszögezte, nem valószínű, hogy minden helyszínen alkalmazzák majd.

„Nem vagyok biztos benne, hogy Monacóban például sikeres lenne” – mondta Brawn.

„Afféle Grand Slam-eseményként tekintünk ezekre a hétvégékre, szóval valami új dologként. Kétlem, hogy az egész szezon során alkalmazzuk majd a jövőben. Korlátozott számú versenyhétvégén igen, de erről még nincs döntés.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!