Ferrari: Egyértelmű volt, hogy hosszabbítunk Leclerckel - F1VILÁG.HU

Ferrari: Egyértelmű volt, hogy hosszabbítunk Leclerckel

HIRDETÉS
A Ferrari és Charles Leclerc közösen úgy döntöttek, hogy 2024-ig elköteleződnek egymás iránt: vagyis a monacói 5 évre szóló szerződést írt alá csapatával!
GP USA  F1/2019 -  SABATO 02/11/2019   
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc Ferrari

A Ferrari hivatalosan is bejelentette, hogy szerződést hosszabbított Leclerckel, így 2024-ig biztosan a csapatnál marad a monacói versenyző. A maranellói istálló rendkívül elégedett a fiatal versenyző idei évben mutatott teljesítményével, pedig egy évvel ezelőtt sokan kételkedtek abban, hogy jó döntés volt leszerződtetni Leclercet a Saubernél töltött újonc évét követően. 

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke elmondta, a szezon során egyre biztosabbak voltak benne, hogy hosszabbítani szeretnének Leclerckel, így nagyon boldog, hogy megtehették a bejelentést karácsony előtt. 

„Ahogy teltek a versenyhétvégék, egyre inkább magától értetődő volt, hogy hosszabbítani szeretnénk Charles-lal – a döntés pedig azt jelenti, hogy további öt szezont velünk fog tölteni” – nyilatkozta a csapatfőnök. 

„Ez mutatja, hogy erős jövő áll Charles és a Scuderia előtt.”

Leclerc a Ferrari Versenyzői Akadémájának tagjaként került be a Sauberhez, majd később a Ferrarihoz is – Binotto elmondta, öröm látni számukra, hogy a junior programjuk ilyen pozitív eredményeket mutat. 

„Charles 2016 óta a családunk része, és nagyon büszkék vagyunk az eredményekre, amit az Akadémiánk által elérünk” – mondta. 

„Így örömmel jelentjük be, hogy sok évig velünk lesz még, és biztos vagyok benne, hogy sok új oldalt fogunk együtt megírni az ágaskodó ló történelemkönyvébe.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!