Ferrari: Jobbulást a McLarennek!

„Jobbulást” kívánt az ősi rivális McLarennek a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne.


„Jobbulást” kívánt az ősi rivális McLarennek a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne.

A szakember a minap egy interjúban beszélt csapatai idei esélyeiről, illetve arról, hogy az előszezoni teszteknek – ahol egyébként meggyőzően szerepelt a Ferrari – két fő céllal vágtak neki.

Hirdetés
 

Bár a maranellóiak számára kétségkívül a világbajnoki cím a legfontosabb, Marchionne szerint a Mercedes még mindig előnyt élvez a mezőny többi tagjával szemben.

„Két céllal vágtunk neki a barcelonai teszteknek. Először is, hogy bizonyos mértékig a konkurenciái legyünk a Red Bullnak. Másrészt pedig, hogy megbízható autónk legyen” – mondta a szakember. „Szerintem a Mercedes még mindig az élen van.”

A Ferrari elnöke említést tett a téli teszteken újra küszködő McLarenről is.

„A McLaren? Jobbulást kívánok nekik!”

Marchionne kifejtette, biztos benne, hogy a rajongók élvezni fogják majd a Forma-1-es versenyeket idén, hiszen a versenyzők végre „megdolgoznak a pénzükért”.

„Érdekes idény vár ránk. Az autók sokkal gyorsabbak lesznek, a versenyzőknek pedig meg kell dolgozniuk a pénzükért. Azt hiszem, úgy szállnak majd ki az autókból, hogy alaposan megizzadtak!”

A Ferrari utoljára Kimi Räikkönen révén szerzett világbajnoki címet az F1-ben, az elnök pedig azt reméli, hamarosan újra régi fényében tündökölhet a csapat.

„9 éve nem értünk el sikereket. Ez véget fog érni. Újra verhetetlennek kell lennünk – mint a Schumacher-érában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!