Ferrari: Lehullt a lepel a 2020-as autóról! - F1VILÁG.HU

Ferrari: Lehullt a lepel a 2020-as autóról!

Ünnepélyes keretek között, egy olasz színházban mutatta be 2020-as Forma-1-es versenyautóját kedden a Ferrari csapata. A maranellóiak változatlan felállással vágnak neki az idei bajnokágnak, és reményei szerinte a vb-trófeáért harcolhatnak.

A Scuderia új versenyautójának prezentációját ezúttal nem Maranellóban, hanem egy olasz kisvárosban, Reggio Emiliában tartották, méghozzá a Romolo Valliról elnevezett, 1850-es években épült színházban.

A bemutatón természetesen tiszteletét tette a Ferrari vezérkara Mattia Binotto csapatfőnökkel, valamint a két versenyzővel, Sebastian Vettellel és Charles Leclerc-rel. A pazar környezetben különösen látványos volt az új, SF1000-es kódjelű versenyautó bemutatója, az olasz színház igazán ünnepivé tette a Ferrari számára oly fontos eseményt.

 

A Ferrari utoljára 2007-ben szerzett egyéni világbajnoki címet Kimi Räikkönen révén, az elmúlt évben pedig ismét alulmaradt a Mercedesszel szemben. A célja természetesen az olasz csapatnak idén sem lehet más, mint a hőn áhított trófea megszerzése.

A tavalyi, SF90-es modell V6-os erőforrása kimagaslott a mezőnyből, ennek ellenére Maranellóban úgy döntöttek, jelentősen áttervezik azt, hogy még több erőt tudjanak kihozni belőle. Emellett viszont a Scuderia arra helyezte a fő hangsúlyt, hogy amennyire csak lehet, növelje az idei, SF1000-es versenyautó leszorítóerejét, hogy a kanyarokban is méltó ellenfele lehessen a Mercedesnek, valamint a Red Bullnak.

„Érdekes év vár ránk kemény ellenfelekkel” – mondta a bemutatón Louis Camilleri, a Ferrari ügyvezetője.

„Mattia és csapata nagyszerű munkát végeznek, és izgatottan várjuk a ránk váró sikereket.”

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel a bemutatón elmondta, izgatottan várja már, hogy kipróbálja az új autót. Bár jóslatokba lehetetlen bocsátkozni, az biztos, hogy a 2020-as modell előrelépés elődjéhez képest.

Charles Leclerc második szezonjára készül a Ferrari színeiben: a monacói tudja, nagy kihívás vár rá idén, ám reméli, jó eredményeket tud majd elérni az SF1000-essel.

A Ferrari új autójának részleteivel folyamatosan jelentkezünk majd az este folyamán, az F1VILÁG.HU-n pedig hamarosan egy képgalériát, illetve szokásos riportfilmünket is közzétesszük!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ferrari: Lehullt a lepel a 2020-as autóról!
Komoly fejlesztésekkel vágnak vissza Alonsóék Kanadában
Nevetség tárgyává vált a Williams, a csapatfőnök az istálló védelmére kelt
Nem tervez Red Bull-motorokra váltani a McLaren
James Key lett a Sauber technikai igazgatója

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!