Ferrari: Nem a pozitívumokra kell koncentrálnunk - F1VILÁG.HU

Ferrari: Nem a pozitívumokra kell koncentrálnunk

HIRDETÉS
Frederic Vasseur csapatfőnök szerint megvan a Ferrariban a potenciál, hogy az F1-es világbajnoki címért küzdjön, azonban a Red Bull-lal ellentétben ők nem tudják kihozni az autóból a maximumot.
Fred Vasseur

A Ferrari hétvégi teljesítményét látva ismét csalódhattak a szurkolóik: a vasárnapi versenyen a Red Bull mellett az Aston Martin és a Mercedes is legyőzte őket. A csapatfőnök a Szaúd-arábiai Nagydíjat követően kritikával élt a Ferrari felé: szerinte nem szabad hazudniuk maguknak, fel kell ismerniük a problémákat. 

Vasseur szerint azonban az időmérős tempó közel van a Red Bulléhoz, ez alapján pedig biztosan állítja, hogy a lehetőségek adottak náluk is, és világosan látja, hogy jelenleg mi a probléma a csapatnál. 

Ugyanakkor Vasseur szerint optimizmusra adhat okot számukra az időmérős teljesítményük, ami azt mutatja, hogy bőven vannak lehetőségek az autóban — azon kell dolgozniuk, hogy ezt a teljesítményt vasárnap is ki tudják hozni belőle. 

„Nem akarom a pozitív irányba tolni a dolgot, mert a hétvége kimenetele nem jó, és arra kell koncentrálnunk, hogy mi megy rosszul, nem pedig a pozitívumokra“ — nyilatkozta Vasseur a Szaúd-arábiai Nagydíj után. „De észben kell tartanom azt is, hogy mi megy jól — ahhoz, hogy megfelelő elemzéseket végezzek —, és az időmérő elég jól ment.“

„Nyilván mindig jobb munkát akarunk végezni, és nehéz volt pontosan megismerni, hogy mennyi potenciál volt a Red Bullban, mert Max [Verstappen] nem volt ott a Q3-ban. De legalább olyan érzésem volt, hogy a Mercedeshez és az Aston Martinhoz képest egy lépést előreléptünk.“

„Egy tizeddel le voltunk maradva, az időmérőn ők voltak három-négy tizeddel, és úgy gondolom, fejlődés terén jó úton vagyunk. De a potenciál egy dolog, és ezen a téren erős előrelépést tettünk. A probléma, hogy a potenciál maximumán kell maradnunk egész hétvégén, és vasárnap nem ezt tesszük“ — folytatta. „Úgy gondolom, néhány alkalommal ott vagyunk. De néhány alkalommal, vagy a hétvége bizonyos részein nem használjuk ki a lehetőségeink maximumát.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!