Ferrari: Őrültség volna sutba dobni az idei szezont

Maurizio Arrivabene csapatfőnök szerint a Ferrari részéről őrültség volna, ha már most minden figyelmüket a 2017-es versenyautó fejlesztésére fordítanák.


Maurizio Arrivabene csapatfőnök szerint a Ferrari részéről őrültség volna, ha már most minden figyelmüket a 2017-es versenyautó fejlesztésére fordítanák.

A patinás olasz istálló az év első 8 futamán 7-szer dobogóra állhatott, a győzelem azonban mindezidáig nem jött össze.

Mivel 2017-ben jelentősen változnak a technikai szabályok, a hátrányban lévő csapatoknak jó lehetőség kínálkozhat a felzárkózásra – Arrivabene azonban azt mondja, egyáltalán nem mondtak még le az idei évről.

„A jelenlegi helyzetben hátrányban vagyunk a Mercedeshez képest, de nem vagyunk olyan messze tőlük” – mondta a Ferrari csapatfőnöke.

„Őrültség még a következő szezonról beszélni, az idei évre kell fókuszálnunk. A gyenge pontjainkra összpontosítunk, próbálunk javítani. Ezt fogjuk csinálni a továbbiakban is.”

A Ferrari 28 fejlesztési zsetont elköltött már az idei évben, így már csak 4 maradt a csapatnak. Arrivabene elárulta, elégedett az elért fejlődéssel, de muszáj felülkerekedniük a beállításokkal kapcsolatos problémákon.

„Ahogy Kanadában is láthattuk, úgy fest, a motor az erősségünk. A többi területen még dolgoznunk kell, mert bebizonyosodott, hogy az autó igencsak érzékeny a beállítások változtatására. A versenytempó jó volt, sokat dolgoztunk rajta Bakuban. Mindenesetre még javítanunk kell az autón.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS