FIA: Nem kérdés, hogy szükség volt-e virtuális biztonsági autóra

GP RUSSIA F1/2019 - DOMENICA 29/09/2019 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Michael Masi, az FIA versenyigazgatója elmondta, egy pillanatig sem gondolkodtak azon az F1-es Orosz Nagydíjon, hogy szükséges-e a virtuális biztonsági autó Sebastian Vettel kiesésekor.

Nem elég balszerencse a Ferrari számára, hogy Sebastian Vettel az MGU-K meghibásodása miatt kiesett a versenyből az Orosz Nagydíjon, de miatta virtuális biztonsági autós periódus lépett életbe, ami hozzásegítette a Mercedest a kettős győzelem megszerzéséhez

Michael Masi versenyigazgató elmondta, mindenképpen szükség volt a virtuális biztonsági autóra, ezen egy pillanatig sem gondolkodtak.

„Az autó elektromosság szempontjából nem volt biztonságos” – nyilatkozta Masi. „Hogy a lehető legbiztonságosabban oldjuk meg a helyzetet és küldjük ki a pályabírókat, egyszerű döntés volt, hogy jöjjön a virtuális biztonsági autó.”

„A mi szempontunkból mindig nagyon elővigyázatosnak kell lennünk. Nem szabad kétszer átgondolnunk.”

Vettel a versenyt követően elmondta, szándékosan olyan helyet keresett a kiállásra, hogy a biztonsági autónak ne kelljen pályára lépnie. Masi megdicsérte Vettelt, szerinte a német nem is csinálhatta volna jobban az adott pillanatban. 

„Fantasztikus munkát végzett, az autót olyan közel parkolta le a kijárathoz, amennyire csak lehet. Úgy állt le, hogy a lehető legegyszerűbb legyen kitolni a pályáról. Többet nem tehetett. A lehető legjobban csinálta.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!