Fittipaldi ismét vezetheti a Haas F1-es autóját - F1VILÁG.HU

Fittipaldi ismét vezetheti a Haas F1-es autóját

Mexikóban és Abu Dhabiban újra vezetheti a Haas Forma-1-es autóját Pietro Fittipaldi – a brazil pilóta a nyitóedzéseken kap majd lehetőséget.
Pietro Fittipaldi, Haas VF-22

A kétszeres Forma-1-es világbajnok, Emerson Fittipaldi dédunokája a 2020-as idény végén két versenyhétvégén helyettesítette a sérült Romain Grosjeant, hivatalosan tehát még „kezdőnek” minősül a száguldó cirkuszban, a Haas pedig eleget téve az idei szabályok követelményeinek, két szabadedzésen is lehetőséget ad neki. Fittipaldi továbbra is a Haas teszt- és tartalékversenyzője, a csapat idei autóját, a VF-22-est pedig az előszezoni teszteken, Bahreinben már vezethette egyszer.

„Rendkívül izgatottan jelenthetem be, hogy Mexikóban és Abu Dhabiban is vezethetek a nyitóedzésen” – fogalmazott Fittipaldi. „Szeretnék köszönetet mondani a Haasnak ezért a nagyszerű lehetőségért.”

„Év elején, Bahreinben vezettem már az autót, de az, hogy lehetőségem lesz kipróbálni a VF-22-est egy versenyhétvégén is, lenyűgöző.”

Mint ismert, az idei szabályok szerint minden istállónak két szabadedzésen egy olyan pilótát kell autóba ültetniük, aki legfeljebb két F1-es versenyhétvégén vett részt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!