Gascoyne nem vár sokat az új Spykertől - F1VILÁG.HU

Gascoyne nem vár sokat az új Spykertől

HIRDETÉS

A Spyker technikai vezetője, Mike Gascoyne elárulta, nem vár túl sokat a csapat B specifikációjú versenygépétől, amely a három hét múlva megrendezésre kerülő Török Nagydíjon debütál.

A Spyker technikai vezetője, Mike Gascoyne elárulta, nem vár túl sokat a csapat B specifikációjú versenygépétől, amely a három hét múlva megrendezésre kerülő Török Nagydíjon debütál.

Az átdolgozott versenygép, melynek bevetését több hónappal elhalasztott a csapat, az augusztus végi Török Nagydíjon végre bemutatkozhat. Gascoyne, akinek a keze már igencsak benne van a módosított autóban, elmondta, körönként közel háromnegyed másodpercet gyorsulhat az átdolgozott versenygép, ám ez nagyon kevés lesz ahhoz, hogy komoly előrelépést érhessenek el a szezon hátralévő részében.

“Az aerodinamikája miatt körönként közel háromnegyed másodperccel gyorsulhat a jelenlegi autóhoz képest” – mondta a szakember. “A mechanikáján is változtattunk, így ott is sikerült előrelépést elérnünk, azonban ha megnézzük az elmúlt versenyeket, igazából csak a Toro Rossón tudtunk hozni valamelyest. Viszont egyes pályákon jobban felzárkózhatunk mögéjük.”

“Ahelyett, hogy azonnali sikerekre számítanék, úgy gondolom, ez csak az első foka egy hosszú távú fejlesztési programnak, és idővel további újítások érkeznek. Nemrég helyeztük üzembe a Brackley-ben működő szélcsatornánkat, így az ottani munkálatok valamelyest elvették az időnket a B specifikációjú autótól.”

“Éppen ezért talán nem lesz akkora előrelépés, mint azt korábban gondoltuk, de folyamatosan készülnek az újítások, így további fejlődésre számítunk a szezon hátralévő részében. A fejlesztések is nagyobb ütemben haladnak majd a későbbiekben. Nem azt mondom, hogy azonnal pontszerzők leszünk, de jövőre már akár ott is lehetünk” – folytatta Gascoyne.

A Spyker már tesztelte az új váltót és a hátsó felfüggesztést Silverstone-ban, ahol az új elemek probléma nélkül teljesítettek 200 km-t. A teljes aerodinamikai csomagot viszont augusztus 14-én teszteli majd a csapat a brit ringen. Gascoyne azt is elmondta, hogy a módosított autó csak kis mértékben hasonlít majd a jelenlegire.

“Szinte mindenhol változtatunk az autón, az első szárnytól kezdve a hűtőrendszeren át a hátsó szárnyprofilig, azonban fontos megjegyezni, hogy ez még csak a kezdet. A kisebb leszorító erőt igénylő pályákon jobbak lehetünk, így már alig várjuk Monzát és Spa-t. Azt gondoltuk, hogy jobb formában kezdjük majd meg az évet, de szép lassan behozzuk magunkat. Rengeteg újdonság készül el a közeljövőben” – mondta a szakember, aki hozzátette, a módosított autó lesz az alapja a jövő évi versenygépnek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!