Friss hírek

Gasly defektet gyanított, pedig csak rossz az autója

Jelentős újításokkal érkezett a Francia Nagydíjra az AlphaTauri, amelyek eddig ellentétesen alakítják a két versenyző hétvégéjét. Míg Yuki Tsunoda az időmérőre ki tudta aknázni az autó potenciálját, Pierre Gasly számára szombaton minden rossz irányt vett.

A hazai pályán versenyző francia az időmérőn már a Q1-ből sem tudott továbbjutni, és bár büntetések miatt végül a 14. helyről rajtol, a szombaton tapasztalt rejtélyes problémái fényében nem sok jóra számít a futamon sem.

„Rendkívül csalódott vagyok, hiszen a péntek még biztatóan alakult, ma reggel viszont már egészen más érzést nyújtott az autó” – bosszankodott Gasly a kvalifikáció után. „A harmadik edzéstől kezdve nagyon sokat csúszkáltam, és ugyanez történt az időmérőn is. A köreim tiszták voltak, de a lassú kanyarokban folyamatosan elúszott az autó hátulja, így nem tudtam jól kigyorsítani. Az utolsó körömben majdnem meg is pördültem – azt hittem, hogy azért, mert defektet kaptam. Nem teljesen világos számomra, hogyan tudtunk ennyire visszaesni.”

Hirdetés
 

Csapattársa, Tsunoda eközben visszafogottabb edzésteljesítmény után idén harmadszor a Q3-ba is bejutott, így a futamot a 8. helyről kezdheti meg.

„Számítottunk rá, hogy az új autóval küszködni fogunk, és az első két szabadedzés tényleg nagy kihívást jelentett, de a mérnökökkel és a szerelőkkel együtt dolgozva vissza tudtunk kapaszkodni” – mondta a japán. „Változtattunk az autó balanszán, ez pedig azonnal éreztette a hatását, ami fordulópontot is jelentett az eredményeink szempontjából.”

Gasly mellett egyébként a mezőny másik francia versenyzője is bosszúsan szállt ki az autójából szombaton, Esteban Ocon szerint az Alpine-jának „fundamentális problémája” van, ez felelős az ingadozó teljesítményért, ami a Paul Ricard-i időmérőn egy 12. helyet eredményezett számára.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!