Gasly defektet gyanított, pedig csak rossz az autója - F1VILÁG.HU

Gasly defektet gyanított, pedig csak rossz az autója

HIRDETÉS
Jelentős újításokkal érkezett a Francia Nagydíjra az AlphaTauri, amelyek eddig ellentétesen alakítják a két versenyző hétvégéjét. Míg Yuki Tsunoda az időmérőre ki tudta aknázni az autó potenciálját, Pierre Gasly számára szombaton minden rossz irányt vett.
LE CASTELLET, FRANCE - JULY 22: Pierre Gasly of France driving the (10) Scuderia AlphaTauri AT03 in the Pitlane during practice ahead of the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on July 22, 2022 in Le Castellet, France. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A hazai pályán versenyző francia az időmérőn már a Q1-ből sem tudott továbbjutni, és bár büntetések miatt végül a 14. helyről rajtol, a szombaton tapasztalt rejtélyes problémái fényében nem sok jóra számít a futamon sem.

„Rendkívül csalódott vagyok, hiszen a péntek még biztatóan alakult, ma reggel viszont már egészen más érzést nyújtott az autó” – bosszankodott Gasly a kvalifikáció után. „A harmadik edzéstől kezdve nagyon sokat csúszkáltam, és ugyanez történt az időmérőn is. A köreim tiszták voltak, de a lassú kanyarokban folyamatosan elúszott az autó hátulja, így nem tudtam jól kigyorsítani. Az utolsó körömben majdnem meg is pördültem – azt hittem, hogy azért, mert defektet kaptam. Nem teljesen világos számomra, hogyan tudtunk ennyire visszaesni.”

Csapattársa, Tsunoda eközben visszafogottabb edzésteljesítmény után idén harmadszor a Q3-ba is bejutott, így a futamot a 8. helyről kezdheti meg.

„Számítottunk rá, hogy az új autóval küszködni fogunk, és az első két szabadedzés tényleg nagy kihívást jelentett, de a mérnökökkel és a szerelőkkel együtt dolgozva vissza tudtunk kapaszkodni” – mondta a japán. „Változtattunk az autó balanszán, ez pedig azonnal éreztette a hatását, ami fordulópontot is jelentett az eredményeink szempontjából.”

Gasly mellett egyébként a mezőny másik francia versenyzője is bosszúsan szállt ki az autójából szombaton, Esteban Ocon szerint az Alpine-jának „fundamentális problémája” van, ez felelős az ingadozó teljesítményért, ami a Paul Ricard-i időmérőn egy 12. helyet eredményezett számára.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!