Gasly ismét büntetést kapott, közel az eltiltása - F1VILÁG.HU

Gasly ismét büntetést kapott, közel az eltiltása

Vészesen közel került a 12 büntetőponthoz és az ezzel járó egyfutamos eltiltáshoz Pierre Gasly, aki szerint az FIA mostanában nagyon szigorúan bánik vele. Sorozatban harmadik alkalommal részesült retorzióban.

A Forma-1 jelenlegi szabályai szerint bármelyik pilóta, aki 12 hónapon belül 12 vagy annál több büntetőpontot gyűjt össze, automatikus egyfutamos eltiltásban részesül. Ehhez került veszélyesen közel az AlphaTauri versenyzője, Pierre Gasly, aki egy meglehetősen rossz széria után jelenleg 10 egységnél tart. A múlt hétvégi Mexikói Nagydíjon sorozatban harmadik alkalommal kapott büntetést, miután Lance Strollt előzve szélesre sodródott, így csak a pálya határain túl volt képes az ellenfele elé kerülni.

Az eset miatt az FIA egy ötmásodperces időbüntetést és egy büntetőpontot adott Gaslynak, aki csak a verseny leintése után tudta meg, hogy újabb retorzióban részesült.

„Én egy versenyző vagyok. Ha rést látok, rámegyek. Ha nem elégedettek, akkor szóljanak, hogy adjam vissza a pozíciómat, és megpróbálom még egyszer. Semmilyen megjegyzés nem volt. Kár érte” – magyarázta Gasly, akinek megfordult a fejében a pozíció visszaadása.

„Szólniuk kellene a rádióban. Korábban is így csináltuk, de most valamiért nem így történt. Változtatnom kell a hozzáállásomon, mert úgy tűnik, minden hétvégén ugyanaz történik.”

Gasly szerint az FIA sem jelezte a problémát a csapata felé, különben a mérnöke szólt volna neki.

„Mostanában nagyon szigorúnak tűnnek. Múlt hétvégén csak a fél mezőny tartotta be az előírt távolságot a biztonsági autó mögött, és csak én kaptam büntetést. Próbálom a legjobbamat nyújtani az autóban, és az utolsó dolog, amire vágyom, az a büntetőpontok miatti eltiltás. Úgy tűnik, jelenleg elégedetlenek azzal, amit csinálok, szóval le kell ülnöm velük beszélgetni.”

Gasly első büntetőpontjai csak 2023. május 22-én évülnek el, így a helyzet enyhülése előtt nem kevesebb, mint kilenc futam vár rá. Ekkor már az Alpine istállóját fogja erősíteni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!