Friss hírek

Gasly nagyon dühös, mert csapata nem hallgatott rá

Rendkívül dühösen és csalódottan nyilatkozott a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérő edzését követően az AlphaTauri versenyzője, Pierre Gasly, elmondása szerint ugyanis azért nem tudtak jól szerepelni szombaton, mert csapata nem hallgatott rá.

Gasly csak a 12. helyről vághat neki a vasárnapi versenynek, miután nem jutott be a kvalifikáció utolsó szakaszába, a Q3-ba. Ennek legfőbb oka, hogy az utolsó gyorsköreiben olyannyira elhasználódtak már abroncsai, hogy nem tudott javítani addigi legjobbján.

Pedig a francia pilóta kérte csapatát, hogy váltsanak új abroncsokra, az AlphaTauri azonban nem hallgatott rá. Gasly nagyon dühös a történtek miatt, szerinte ugyanis nagy lehetőséget szalasztottak el.

„Megvolt a tempónk ahhoz, hogy könnyedén a Q3-ba kerüljünk” – mondta a francia tehetség. „Az autó nagyon gyors volt ilyen körülmények között, de aztán a Q2-ben olyan gumikkal maradtunk pályán, melyek már teljesen elhasználódtak.”

„Kértem, hogy hadd menjek ki a bokszba, mert láttam, hogy a pálya szárad. De nem jöttünk ki, ami nagy hiba volt, és a Q3-as szereplésbe került.”

„Jelenleg nem igazán értem, miért csináltuk ezt… Egyértelmű, hogy nagy árat fizettünk érte, mert ha megnézzük, mi történt a Q3-ban, ez egy elszalasztott lehetőség volt, és én tudtam ezt.”

Gasly azt mondja, azért volt azonnal nagyon dühös a történtek miatt, mert tudta, mennyit javíthatott volna friss intermediate-abroncsokkal.

„Éreztem a potenciált. Az utolsó két körben nagyon csúszkáltam, és láttam a köridőt. 1 tized hiányzott, és szerintem másfél másodperccel gyorsabbak tudtunk volna lenni új gumikkal. Már a Q1-ben láttam, hogy mekkora potenciál van bennünk ilyen körülmények között. Szóval feldühít, amikor ennyire hátul végzünk úgy, hogy ekkora potenciál van bennünk.”

Bár az AlphaTauri versenyzője elveszített egy gyorskört a forgalom miatt, elmondása szerint nem ez volt a döntő a mai időmérőn.

„Volt egy kis forgalom, de nem ez volt a probléma végül. A probléma az volt, hogy ki kellett volna állnunk, de nem tettük. Hogy mi történt előtte vagy utána… Ilyen körülmények között mindig kusza a helyzet… De nem ez az oka annak, hogy nem jutottunk tovább.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!