Gasly nagyon dühös, mert csapata nem hallgatott rá - F1VILÁG.HU

Gasly nagyon dühös, mert csapata nem hallgatott rá

HIRDETÉS
Rendkívül dühösen és csalódottan nyilatkozott a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérő edzését követően az AlphaTauri versenyzője, Pierre Gasly, elmondása szerint ugyanis azért nem tudtak jól szerepelni szombaton, mert csapata nem hallgatott rá.
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 25: Pierre Gasly of France driving the (10) Scuderia AlphaTauri AT02 Honda in the Pitlane during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 25, 2021 in Sochi, Russia. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Gasly csak a 12. helyről vághat neki a vasárnapi versenynek, miután nem jutott be a kvalifikáció utolsó szakaszába, a Q3-ba. Ennek legfőbb oka, hogy az utolsó gyorsköreiben olyannyira elhasználódtak már abroncsai, hogy nem tudott javítani addigi legjobbján.

Pedig a francia pilóta kérte csapatát, hogy váltsanak új abroncsokra, az AlphaTauri azonban nem hallgatott rá. Gasly nagyon dühös a történtek miatt, szerinte ugyanis nagy lehetőséget szalasztottak el.

„Megvolt a tempónk ahhoz, hogy könnyedén a Q3-ba kerüljünk” – mondta a francia tehetség. „Az autó nagyon gyors volt ilyen körülmények között, de aztán a Q2-ben olyan gumikkal maradtunk pályán, melyek már teljesen elhasználódtak.”

„Kértem, hogy hadd menjek ki a bokszba, mert láttam, hogy a pálya szárad. De nem jöttünk ki, ami nagy hiba volt, és a Q3-as szereplésbe került.”

„Jelenleg nem igazán értem, miért csináltuk ezt… Egyértelmű, hogy nagy árat fizettünk érte, mert ha megnézzük, mi történt a Q3-ban, ez egy elszalasztott lehetőség volt, és én tudtam ezt.”

Gasly azt mondja, azért volt azonnal nagyon dühös a történtek miatt, mert tudta, mennyit javíthatott volna friss intermediate-abroncsokkal.

„Éreztem a potenciált. Az utolsó két körben nagyon csúszkáltam, és láttam a köridőt. 1 tized hiányzott, és szerintem másfél másodperccel gyorsabbak tudtunk volna lenni új gumikkal. Már a Q1-ben láttam, hogy mekkora potenciál van bennünk ilyen körülmények között. Szóval feldühít, amikor ennyire hátul végzünk úgy, hogy ekkora potenciál van bennünk.”

Bár az AlphaTauri versenyzője elveszített egy gyorskört a forgalom miatt, elmondása szerint nem ez volt a döntő a mai időmérőn.

„Volt egy kis forgalom, de nem ez volt a probléma végül. A probléma az volt, hogy ki kellett volna állnunk, de nem tettük. Hogy mi történt előtte vagy utána… Ilyen körülmények között mindig kusza a helyzet… De nem ez az oka annak, hogy nem jutottunk tovább.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!