Gasly: Soha nem felejtem el, mit éreztem, amikor közölték velem Hubert halálának hírét - F1VILÁG.HU

Gasly: Soha nem felejtem el, mit éreztem, amikor közölték velem Hubert halálának hírét

Egy emlékfutással tisztelgett négy éve elhunyt barátja, Anthoine Hubert előtt az Alpine Forma-1-es csapatának versenyzője, Pierre Gasly Belgiumban.

Hubert a 2019-es Belga Nagydíj Forma-2-es versenyén szenvedett tragikus balesetet, a francia pilótával szoros baráti viszonyt ápoló Gasly így évről évre vegyes érzésekkel tér vissza a spái versenypályára. Nincs ez másképp idén sem: az Alpine versenyzője azt mondja, még mindig fájnak a négy évvel ezelőtti emlékek.

„Nagyon érzelmes vagyok. Azt hiszem, én érzelmeket kapcsolok a helyekhez, és itt életem legrosszabb érzelmeit éltem meg. Ugyanakkor viszont ez az egyik kedvenc pályám, szóval nagy az ellentmondás” – mondta csütörtökön a francia pilóta.

„Imádom ezt a pályát, imádok itt versenyezni, ugyanakkor viszont soha nem fogom elfelejteni, mit éreztem, amikor mentem le ezeken a lépcsőkön, amikor a szüleim közölték velem a hírt. Nyilvánvalóan nehéz, de elfogadom, hogy ez a sport ilyen, és vannak dolgok, melyekkel együtt kell élnünk.”

Gasly egy emlékfutást is szervezett, ahol rengetegen részt vettek tegnap a rossz idő ellenére.

„Egyeseknek talán apró dolognak tűnik, de számomra sokkal többet jelent. A szezon elején kezdtünk el beszélgetni erről. Mindenki tudja, mennyire szoros volt a kapcsolatom Anthoine-nal, és azt hiszem, mindenki tudja, milyen közel állt az Alpine csapatához.”

„Jóval a pár héttel ezelőtti tragikus baleset előtt megszerveztük ezt, de azt gondolom, nagyszerű, hogy ilyenkor mindenki össze tud állni a Forma-1-ből, vagy az F2-ből és az F3-ból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!