Giovinazzi is Magyarországra jöhet az Alpine-tesztre - F1VILÁG.HU

Giovinazzi is Magyarországra jöhet az Alpine-tesztre

HIRDETÉS
A legfrissebb médiajelentések szerint tovább bővülhet azon versenyzők száma, akik hamarosan Magyarországra érkezhetnek, hogy az Alpine 2021-es autójával körözzenek. A hírek szerint Antonio Giovinazzi is köztük van.
Antonio Giovinazzi, Haas

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, az Alpine még az október eleji Szingapúri Nagydíjat megelőzően látogat a Hungaroringre, ahol tavalyi autójával több versenyző is körözhet majd. A francia istálló egyelőre még keresi Fernando Alonso utódját, miután kiderült, Oscar Piastrira nem számíthat, az ausztrál ugyanis Daniel Ricciardo helyét veszi át a McLarennél.

A rendelkezésre álló információk szerint a teszten jelen lesz Jack Doohan, Mick Schumacher, Nyck de Vries, valamint az AlphaTauri ülésére pályázó Colton Herta is. Az Autosport című szaklap emellett úgy tudja, rajtuk kívül Antonio Giovinazzi is Magyarországra utazik majd.

Az olasz pilóta tavaly távozott az Alfa Romeo csapatától, ám a hírek szerint jó esélye van arra, hogy jövőre Mick Schumachert váltsa a Haasnál. Monzában vezethette is az amerikai istálló autóját a nyitóedzésen, egy alkalommal viszont az Alpine motorhome-jában látták, és állítólag szerepel is a francia istálló listáján.

Giovinazzi az Amerikai Nagydíjon újra vezetheti majd a Haas autóját, elmondása szerint pedig szeretne visszatérni az F1-es mezőnybe.

„Itt akarok lenni jövőre, ez nem titok, de nem rajtam múlik” – mondta Giovinazzi. „Meglátjuk, mit tehetünk, most arra fókuszálok, hogy nagyszerű munkát végezzek ezen a két edzésen. Az egyiken már túl vagyok, és lesz még egy.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!