Giovinazzi reméli, lesz esélye a Ferrari ülésére

Hungaroring, F1 Testing 2018, Day 1 Antonio Giovinazzi, Ferrari
Fotó: F1VILÁG.HU
A jelenleg az Alfa Romeo szolgálatában álló Antonio Giovinazzi szerint van esélye arra, hogy a jövőben ő legyen Charles Leclerc csapattársa a Ferrarinál.

A fiatal pilóta tavaly teljesítette első szezonját a Forma-1-ben, az idei évre pedig szerződést hosszabbított vele az Alfa Romeo. Giovinazzi – akárcsak Leclerc – a Ferrari akadémiájának növendéke, így egy szép napon akár ő is a maranellóiak pilótája lehet.

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem álmodom a Ferrariról” – mondta Giovinazzi a Gazzetta dello Sportnak adott interjújában.

„A legfontosabb számomra az, hogy teljes mértékben a feladatomra összpontosítsak. Viszont tudom, hogyha jól teljesítek 2020-ban, lesz esélyem. A kapcsolatom már most is nagyon jó Charles-lal. Sokat beszélgetünk, és Monacóban ugyanabba az étterembe járunk.”

Giovinazzi 2019-es szezonja mindenesetre nem volt zökkenőmentes, Frederic Vasseur csapatfőnök pedig korábban elismerte, az sem volt biztos, hogy az olasz megtarthatja helyét.

„A sebességet tekintve nem voltam messze Kimitől [Räikkönen]. A versenyzés, a rajtok, a stratégiák, a kerékcserék hiányoztak, illetve az, hogy hogyan kezeljem a gumikat” – magyarázta Giovinazzi, hozzátéve, hogy az sem könnyítette meg a dolgát, hogy 2 évig nem versenyzett formaautóval.

„Nem arról volt szó, hogy visszatértem a Forma-2-be. A legmagasabb szinten kellett versenyeznem egy, a világ legerősebb versenyzői ellen.”

Giovinazzi hozzátette, reméli, idén sikerül bizonyítania.

„Kimi legyőzése az egyik célom az idei évre, de nem az egyetlen. Döntő idény lesz, de ez mindig így van, amikor bizonyítani kell. Räikkönen nem sokat beszél, és kezdetben nem is sokat segített, hiszen az eredményei jobbak voltak, és úgy tűnt, elég nagy a különbség. De fontos mérce volt számomra, hogy profi módon fejlődjek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!