Friss hírek

Grosjean: Mondtam a feleségemnek, hogy nem haza, hanem Abu Dhabiba utazom

Romain Grosjean elárulta, bal kézfejének gyógyulása a kulcs ahhoz, hogy autóba ülhessen a jövő hétvégi Forma-1-es szezonzárón, az Abu Dhabi Nagydíjon. A francia pilóta viszont leszögezte, nem fog kockázatot vállalni.

A Haas versenyzője a múlt vasárnapi Bahreini Nagydíjon szenvedett súlyos balesetet: rögtön a rajt után a korlátnak vágódott, autója pedig kettétört, majd kigyulladt.

Grosjean szerencsére megúszta a balesetet: csupán kisebb zúzódásokat, illetve égési sérüléseket szenvedett, a kórházból pedig szerdán ki is engedték.

A rutinos pilóta viszont természetesen kihagyja a most hétvégi Szahíri Nagydíjat, ahol Pietro Fittipaldi helyettesíti majd. Arról jövő hét elején születik döntés, hogy a szezonzáró abu dhabi versenyen rajthoz állhat-e.

Grosjean elárulta, leginkább bal kezének gyógyulásától függ, hogy újra autóba ülhet-e.

„Ha a bal kezem nem működik rendesen jövő héten, és nem tudok megcsinálni vele mindent, amit meg kell csinálnom, akkor nem fogok kockáztatni, nem fogok vezetni” – mondta a Haas versenyzője a francia médiának.

„De próbálok annyit pihenni, amennyit csak tudok, és követem az orvosok ajánlásait. Először a duzzanatnak kell lemennie, mert jelenleg nagyon be van dagadva. Lehet, hogy a becsapódás miatt sérült a hüvelykujja szalagja.”

Grosjean elárulta, testének bal oldalát érintette legjobban a becsapódás.

„Az egész bal oldalamat megütöttem. A bal bokám kificamodott, a térdemet is megütöttem, és szép kis horzsolások vannak a bal vállamon, a bal farpofámon és a bal alkaromon.”

„Azt hiszem, a baj hüvelykujjamat sem kímélte. Nemcsak, hogy jobban megégett ez a kezem, de a hüvelykujjam is megrándult kissé.”

A Haas versenyzőjének bal bokája akkor rándult ki, amikor próbált kiszabadulni az autóból, cipője pedig állítólag a pedálok közé szorult.

„Csak jegeljük… Két nap alatt is sokat fejlődött már, szóval jövő hétre rendben lesz, ebben biztos vagyok. A bal lábam miatt egyáltalán nem aggódom. Az egyetlen igazi kérdés a bal karom. Pár évet még le kell húznom vele, nem ronthatom el!”

Grosjean elárulta, amint elhagyta a kórházat, felhívta a feleségét, és közölte vele, hogy nem haza, hanem rögtön Abu Dhabiba utazik.

„Ebéd előtt már tudtam sétálni úgy, hogy nem fájt a bal lábam. Ez is egy újabb lépés a megfelelő irányba. A bal karom viszont nem néz ki jól. A fájdalom kezelhető – paracetamolt szedek, nem igazán van ennél erősebb.”

„Az első telefonhívásomat természetesen Marionhoz intéztem, aki még apukámmal és a gyerekekkel volt. Mondtam nekik, hogy „Megyek Abu Dhabiba. Sajnálom, de szükségem van rá magam miatt”.”

„Tudnom kell, hogy képes vagyok-e újra autóba ülni, hogy mit érzek, hogy megy majd – és hogy még képes vagyok-e rá.”

Ha Grosjean nem ülhet autóba a szezonzárón, a Haasnak több opciója is van: vagy tartalékosának, Pietro Fittipaldinak ad újabb lehetőséget, vagy jövő évi versenyzői közül Mick Schumachert, vagy Nikita Mazepint ülteti versenyautóba. Schumacher szerdán már jelezte, készen áll a beugrásra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!