Grosjean: Nem vezetnék többé Halo nélküli autót - F1VILÁG.HU

Grosjean: Nem vezetnék többé Halo nélküli autót

HIRDETÉS
Romain Grosjean számára teljesen megváltoztak a prioritások a múlt heti, Bahreinben történt súlyos balesetét követően: a francia pilóta már egyáltalán nem biztos benne, hogy az IndyCarban szeretne versenyezni.
Dr. Ian Roberts, Romain Grosjean, Alan van der Merwe

Grosjean nemrégiben őszintén mesélt arról, mit élt át abban a 28 másodpercben, amíg sikerült kimásznia a lángoló autóból – a Haas versenyzőjének gondolatai családja körül forogtak, és azóta pedig megváltoztak a prioritások számára.

Grosjean gondolkodása nemcsak a Halóval kapcsolatban változott meg múlt heti balesetét követően, de már abban sem biztos, hogy az IndyCarban szeretne versenyezni a következő szezonben. 

„Amikor egy olyan dolgon mész keresztül, mint én vasárnap, akkor nemcsak résztvevő vagy, hanem kötelességed segíteni. Szóval beszéltem Jean Todttal a kórházban. Kérdezte, hogy „emlékszel, amikor azt mondtad, hogy az egy szomorú nap volt, amikor a Forma-1 bevezette a Halót?””

„Mondtam, hogy „igen. De csak a hülyék nem változtatják meg a véleményüket.” A Halo a legjobb dolog. Nem vezetnék olyan autót többé, amin nincs Halo” – nyilatkozta Grosjean. 

„Még nem tudom. Az első és legfőbb célom, hogy Abu Dhabiban visszatérhessek és meglássam, hogy hogy megy.”

„Nyilván beszéltünk az IndyCarról, de most az oválok kockázatára gondolok, ahol nagy becsapódások lehetnek – a családom pedig messze van, és ha ezt látják a tv-ben, az nehéz. Nem tudom, hogy képes lennék-e rá.”

„De úgy döntöttem, hogy most nem döntök, amíg talán vissza nem térek Abu Dhabiban vagy amíg eltelik egy kis idő” – folytatta Grosjean. 

„Múlt héten az volt a prioritás, hogy aláírjak egy szerződést, hogy 2021-ben versenyezhessek. Most mások a prioritások, és ha nem versenyzek majd 2021-ben, akkor kerékpározok majd, kite-ozok, a gyermekeimmel leszek, élvezem az életet, kikapcsolódok, amit nem tettem már 17 éves korom óta.” 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!