Ha Gasly nem szerződik az Alpine-hoz, F1-es pályafutása is veszélybe került volna - F1VILÁG.HU

Ha Gasly nem szerződik az Alpine-hoz, F1-es pályafutása is veszélybe került volna

HIRDETÉS
Nagy lett volna a kockázata annak, hogy Pierre Gaslynak nem jut ülés a Forma-1-ben 2024-ben abban az esetben, ha nem szerződik az Alpine csapatához – ezt az AlphaTauri első embere, Franz Tost nyilatkozta.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 20: Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri shakes hands with Scuderia AlphaTauri Team Principal Franz Tost prior to the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on November 20, 2022 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)

Gasly eredeti szerződése 2023 végéig szólt a faenzai istállónál, miután azonban kiderült, hogy Sebastian Vettel helyét Fernando Alonso veszi át az Aston Martinnál az idei szezonban, az Alpine csapatánál szabaddá vált egy ülés. A Red Bull végül úgy döntött, elengedi Gaslyt, hogy a francia istállónál folytathassa pályafutását, Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke pedig úgy gondolja, nemes gesztust tettek az energiaital-gyárosok, ha ugyanis a 26 esztendős versenyző nem szerződik az Alpine-hoz, F1-es pályafutása is veszélybe került volna.

„Ez volt az oka annak, hogy a Red Bull elengedte őt a szerződéséből” – mondta Tost a The Race című internetes portálnak. „A Red Bull úgy döntött, nem foglalkoztatja őt. Pierre pedig egy másik csapathoz akart menni. Hiszen bekövetkeztek ezek a változások, miszerint [Sebastian] Vettel befejezte, [Fernando] Alonso pedig az Aston Martinhoz megy – szóval szabaddá vált az ülés az Alpine-nál.”

„A Red Bull fair módon járt el azzal, hogy elengedte őt az Alpine-hoz. Számomra ez egyértelmű volt, máskülönben túl nagy lett volna a kockázata annak, hogy 2024-re nem jut számára ülés. Minden hely foglalt lett volna ugyanis.”

Tost elismerte, nagy veszteség az AlphaTaurinak Gasly távozása, de nem lett volna értelme marasztalni őt.

„Nem könnyű elfogadni Gasly távozását. Viszont úgy gondolom, fair döntés született. Egy nagyon tapasztalt versenyzőt veszítünk el, aki sok sikert szállított a csapatnak, és segített az istálló építkezésében. Veszteség az ő távozása, ez nem is kétséges.”

„Jó a kapcsolatunk. És természetesen csalódott voltam, mivel azt gondoltam, velünk marad 2023 végéig. De körülmények összejöttek, és aztán nekem is rá kellett jönnöm, hogy nincs értelme megtartanunk őt. Máskülönben túl nagy lett volna az esélye annak, hogy nem kap jó esélyt többé az F1-ben.”

Gasly helyét a holland Nyck de Vries veszi át az AlphaTauri Forma-1-es csapatánál.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!