Friss hírek

Häkkinen: A Mercedes teljesítményén múlik Hamilton maradása

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Mika Häkkinen úgy véli, a Mercedesnek versenyképes autóval kell előállnia 2022-ben ahhoz, hogy Lewis Hamilton továbbra is folytatni akarja a versenyzést az autósportok csúcsosztályában.

Hamilton F1-es pályafutása során eddig 7 világbajnoki címet nyert meg, 2022-ben azonban drámai körülmények között maradt alul a Red Bull ifjú titánjával, Max Verstappennel szemben. A brit versenyző pedig a szezonzáró óta hallgat, a Mercedes-főnök Toto Wolff pedig egy korábbi nyilatkozatában azt mondta, csak azt reméli, hogy Hamilton csalódottságában nem fordít hátat a Forma-1-nek.

A Forma-1-es pályafutását 2001 végén befejező Mika Häkkinen szerint a Mercedesnek mindenképpen versenyképes autóval kell előállnia ahhoz, hogy Hamilton ne veszítse el vágyát a versenyzés iránt, és kitöltse 2023 végéig szóló szerződését.

Hirdetés
 

„Lewisnak nagyon hosszú útja volt a Forma-1-ben, és sok tényező szerepet játszik majd abban, hogy folytassa-e” – idézi a korábbi világbajnoki szavait a Press Association.

„Lewisnak megvan az önbizalma. Sokat nyert, állt a dobogó legfelső fokán, és mindenki úgy tekint rá, hogy ’wow, nagyszerű vagy!’. És úgy gondolja, hogy ennek így is kell folytatódnia, szóval ez egy nagyon érdekes év lesz számára.”

Häkkinen azt mondja, ha a Mercedes számára esetleg szenvedősen alakul a 2022-es szezon, az könnyen elveheti Hamilton kedvét, hiába van még két évre szóló kontraktusa az angolnak.

„A Forma-1 szabályai drámaian megváltoztak. Teljesen újak lesznek az autók, és van rá esély, hogy a tervezőmérnökök nem találták meg az optimális megoldásokat. Ha ez megtörténik Lewisszal, azt nehéz lesz elfogadnia.”

„Ha a csúcson voltál, és hirtelen vissza kell kapaszkodnod, mert nincs meg a legjobb autód, akkor azt érzelmileg nehéz lesz kontrollálnia. Rengeteg kérdőjel veszi körbe Lewist. Nem tudjuk, hogy vissza fog-e térni, de reméljük, hogy igen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!