Häkkinen: Az FIA-nak nagyon nehéz dolga van az idei bajnoki küzdelemben - F1VILÁG.HU

Häkkinen: Az FIA-nak nagyon nehéz dolga van az idei bajnoki küzdelemben

HIRDETÉS
A Forma-1 korábbi kétszeres világbajnoka, Mika Häkkinen szerint rendkívül nehéz dolga van a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) az idei világbajnoki küzdelem közepette.
Mika Hakkinen (FIN) at Formula One World Championship, Rd14, Singapore Grand Prix, Race, Marina Bay Street Circuit, Singapore, Sunday 17 September 2017. Mika Häkkinen

Két versennyel a szezon vége előtt Max Verstappen mindössze 8 pontos előnnyel vezet Lewis Hamilton előtt, míg a konstruktőri versenyben csupán 5 pont a Mercedes előnye a Red Bull-lal szemben.

A riválisok között bőven voltak már feszült pillanatok – úgy a pályán, mint azon kívül is. A bajnoki küzdelmet pedig az FIA-nak is kordában kell tartania, a szezon során pedig számos vitás döntést hoztak már.

Mika Häkkinen viszont úgy látja, a sportot irányító testület a legjobb tudása szerint próbál eljárni, és miközben engedi a kemény versenyzést, igyekszik betartatni a szabályokat.

„Véleményem szerint egy sportháborút látunk a Mercedes és a Red Bull között” – fogalmazott a kétszeres világbajnok.

„Küzdelem ez Lewis és Max között, a csapatfőnökök, Toto Wolff és Christian Horner között, és a 2000 ember között, akik nekik dolgoznak. Már láttunk néhány feszült pillanatot, és tudom, hogy még lesz is ilyen.”

„Középen pedig ott van az FIA, nekik hihetetlenül kemény dolguk van. Meg kellett már hozniuk néhány nehéz döntést Brazíliában, és ugyanígy Katarban is.”

„A hivatalnokok keményen próbálnak balanszírozni, hogy engedjék is versenyezni a pilótákat, ugyanakkor pedig emlékeztetnek mindenkit arra, hogy a szabályokat be kell tartani. Máskülönben káosz alakul ki.”

A Forma-1-es világbajnokság jövő hétvégén folytatódik Szaúd-Arábiában, majd december közepén, Abu Dhabiban zárul.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!