Häkkinen: Elképesztő, hogy milyen drasztikusan leromlott a Ferrari teljesítménye Mexikóban - F1VILÁG.HU

Häkkinen: Elképesztő, hogy milyen drasztikusan leromlott a Ferrari teljesítménye Mexikóban

HIRDETÉS
A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Mika Häkkinen elképesztőnek tartja, hogy a mexikói körülmények milyen negatív hatással tudtak lenni a Ferrari versenyautójának teljesítményére múlt hétvégén.
3 - GP MESSICO F1/2022 - SABATO 29/10/2022 Charles Leclerc

Az olasz csapat rendkívül gyenge formával rukkolt elő a Mexikói Nagydíjon: nemhogy a győzelemért, de még a dobogós helyekért sem tudtak harcolni versenyzői, miután képtelenek voltak tartani a Red Bull és a Mercedes pilótáinak tempóját.

A Ferrari gyengélkedését részben az okozta, hogy a mexikói pálya rendkívül magasan helyezkedik el a tengerszint felett, emiatt pedig a csapat nem tudta maximális teljesítményen használni V6-os erőforrását. Mattia Binotto nemrég arról beszélt, ez csak részben magyarázza a gyenge formát, Mika Häkkinen azonban így is elképesztőnek tartja, hogy milyen komoly hatással voltak a körülmények a csapat teljesítményére.

„A Ferrari tényleg képtelen volt versenyezni a Red Bull-lal, vagy a Mercedesszel ezen a hétvégén, és ezúttal is a tengerszint feletti magasság okozta ritka levegő miatt fordult elő ez, hiszen nem tudták teljes erőbedobással használni turbómotorjukat” – fogalmazott a kétszeres világbajnok. „Elképesztő látni, hogy ezek a tényezők milyen drasztikusan képesek befolyásolni a teljesítményt.”

Az 1998-as és 1999-es év legjobbja kiemelte Max Verstappen és a Red Bull teljesítményét: a holland idei 14. győzelmét szerezte, ami új rekord a Forma-1 történetében.

„Hihetetlen szezonja volt Maxnak és a Red Bull csapatának. Abban a tökéletes helyzetben voltak, hogy megvolt a totális önbizalmuk, az autójuk és a versenystratégiájuk. A futam korai szakaszában Max képes volt megóvni a lágy keverékű gumikat, habár Lewis keményen nyomta a második helyen. Amikor pedig a közepes keverékre váltott, láthattuk, hogy a Mercedes gumiválasztása túl konzervatívnak bizonyult azzal, hogy Lewis autójára a kemény keverékű gumikat szerelték fel.”

„Lényegében a Mercedes pilóták mindig eggyel keményebb keveréken voltak, mint kellett volna a futam során, miközben a Red Bull jól eltalálta a dolgokat.”

„14 versenyt megnyerni egy idényen belül őrületes, olyasmi, amit korábban soha nem láthattunk. Fantasztikus eredmény ez Maxtól és csapatától – és könnyen hozzátehetnek még ehhez Brazíliában és Abu Dhabiban. Ha megnézzük Sergio Perezt, aki a harmadik helyen végzett, az is mutatja, egyébként milyen kicsit a különbségek. Szóval Max más szinten teljesít.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!