Friss hírek

Häkkinen: „Nemzeti csapatként” óriási a nyomás a Ferrarin

Komoly nyomást jelent a Ferrari Forma-1-es csapata számára az, hogy lényegében egy nemzeti csapatként kell helytállniuk a száguldó cirkuszban – ezt mondja az 1998-as és 1999-es év világbajnoka, Mika Häkkinen.

A Ferrari parádés formában kezdte az idényt, és úgy tűnt, idén a legnagyobb esélyese lesz a Forma-1-es bajnokságnak, a szezon előrehaladtával azonban a Red Bull egyre erősebbé vált, miközben a maranellóiaknál számos probléma merült fel – technikai gondok és csapathibák is hozzájárultak ahhoz, hogy mostanra jelentős hátrányba kerültek úgy az egyéni, mint a konstruktőri bajnokság szempontjából.

A Ferrari elnöke, John Elkann az Olasz Nagydíj hétvégéjén a Gazzetta dello Sport című lapnak beszélt arról, továbbra is kiáll Mattia Binotto csapatfőnök mellet, ugyanakkor rámutatott, a csapat egész egyszerűen túl sok hibát vét, ezért muszáj lesz javulniuk.

Hirdetés
 

A McLarennel a ’90-es évek végén két bajnoki címet is nyerő Mika Häkkinen szerint nem kétséges, hogy a Ferrarira óriási nyomás nehezedik, amivel nem könnyű megbirkózni.

„A Ferrarin mindig nagy volt a nyomás, ez egy egyedülálló dolog az ő esetükben. Természetesen mi is éreztük a nyomást a McLarennél, hiszen a győzelmekért harcoltunk, próbáltuk a legjobbat nyújtani, és nem voltunk elégedettek, ha nem győztünk. De a Ferrarinál mindig ott volt a plusz nyomás amiatt, hogy lényegében egy nemzeti csapatról beszélünk” – fogalmazott Häkkinen. „Mindig ott van az extra nyomás érzése, és ez nem lehet könnyű a menedzsment, vagy a versenyzők számára, akiknek továbbra is keményen kell dolgozniuk, össze kell tartaniuk, és meg kell bizonyosodniuk arról, hogy nem kezdik el egymást okolni, amennyiben a dolgok rosszul alakulnak.”

„Érdekes volt látni a Ferrari elnökének nyilatkozatait, főleg a publikum előtt, mert ez csak még több nyomást jelent a csapat számára. Azt gondolom, az idei szezon azért is nehéz, mert egy gyors autóval kezdtek, versenyeket nyertek, és nagyon magabiztosak voltak. A Red Bull viszont annyira hatékonyan működik, alig hibázik, és képes javítani az autóján.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Häkkinen: „Nemzeti csapatként” óriási a nyomás a Ferrarin
Alonso: Amit Verstappen tud, azt nem lehet tanítani!
Szabályt szeghetett a Red Bull, súlyos büntetést követel a Ferrari és a Mercedes
Ricciardo csak az F1-re fókuszál, „reális opció”, hogy tartalékos lesz jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!