Häkkinen szerint Verstappen csapatot fog váltani - F1VILÁG.HU

Häkkinen szerint Verstappen csapatot fog váltani

HIRDETÉS
A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Mika Häkkinen nem tudja elképzelni azt, hogy Max Verstappen a Red Bull csapatánál fejezi majd be pályafutását. A finn szerint könnyen eljöhet a pont, amikor a holland úgy érzi, eljött az ideje a csapatváltásnak.
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 09: Race winner and 2022 F1 World Drivers Champion Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates on the podium during the F1 Grand Prix of Japan at Suzuka International Racing Course on October 09, 2022 in Suzuka, Japan. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Verstappen a Japán Nagydíjon második világbajnoki címét is bebiztosította, jelenleg érvényes szerződése pedig egészen 2028 végéig szól a Red Bull csapatával. A most 25 esztendős versenyző tökéletes szinergiában van az energiaital-gyárosokkal, a felek pedig többször nyilatkozták azt, nem tudják elképzelni azt, hogy külön utakon folytassák. A McLarennel 1998-ban és 1999-ben világbajnoki címig jutó Mika Häkkinen azonban másképp látja – szerinte egy versenyző több okból is a csapatváltás mellett dönthet.

„Verstappennek hosszú távra szóló szerződése van a Red Bull-lal, több évre szóló. Ez pozitívum, hiszen azt mutatja, hogy hisz a csapatban” – fogalmazott a kétszeres világbajnok. „Remek technikusaik és tervezőik vannak, de az F1-es versenynaptár rendkívül brutális. Ezek a versenyek hihetetlenül megterhelőek, a legtöbb szakembernek családja van. Az utazás borzasztó. Szeretnének időt tölteni a gyerekeikkel és családjaikkal.”

„Elképzelhető, hogy olyan szakemberek, akik fontos pozíciókban vannak, például a technikai részleg vezetőjeként, hirtelen azt mondják, hogy elég volt, és nem tudják tovább folytatni. Ez véleményem szerint probléma lehet.”

„A versenyzőknek vannak magángépeik, autó vár rájuk. Az egy teljesen másmilyen életstílus.”

Häkkinen szerint az is a csapatváltás mellett szólhat, ha az istálló elveszít egy kulcsembert, ami miatt bizonytalanná válik a jövőbeli teljesítmény.

„Nagyszerű, hogy Max elkötelezett, és hosszú távú szerződéseket ír alá. Ez is azt mutatja, hogy bízik bennük. De mindig megvan a kockázata annak, hogyha egy kulcsember távozik, az autó teljesítménye nem felel meg az elvárásoknak. És ekkor kezd el a versenyző azon gondolkodni, hogy ideje volna-e csapatot váltani.”

„Nem gondolom úgy, hogy Max pályafutása hátralévő részében a Red Bull-lal marad. De ez csak az én véleményem. A történelem is azt mutatja, hogy a versenyzők különféle okok miatt váltottak csapatot – habár többszörös világbajnokok voltak. Lehet szó pénzről, vagy csak arról, hogy valahová máshová szerettek volna menni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!