Hamilton: A fordított rajtrács csak egy elterelés - F1VILÁG.HU

Hamilton: A fordított rajtrács csak egy elterelés

HIRDETÉS
Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője rendkívül kritikus a 2021-re tervezett F1-es szabályokkal kapcsolatban: véleménye szerint nagyon rossz irányba megy a döntéshozatali folyamat.
Italian Grand Prix 2019, Monza, Friday, Lewis Hamilton, Mercedes

Az F1-es szabályalkotók már a következő évtől fontolgatják a szombati időmérő futam bevezetését néhány versenyen – ezeken az eseményeken a bajnokság fordított sorrendjében állnának fel a versenyzők, majd az eredmény meghatározná a vasárnapi futam rajtrácsát. 

Ezt számos versenyző kritizálta, köztük Hamilton is, aki már többször felszólalt a 2021-es szabályok ellen.

„Ez korábban is problémás volt és most is az” – nyilatkozta a Mercedes világbajnoka. „A tény, hogy meg akarják fordítani a rajtrácsot és minden ilyesmi úgy tűnik nekem, hogy csak elterelés arról, hogy nem végeztek elég jó munkát a döntéshozatali folyamat során.”

„Miért teszik nehezebbé az autókat? Nincs okuk rá: nem biztonságosabb, nem jobb a versenyzés szempontjából.”

„Még mindig ugyanaz a véleményem. Még mindig aggódom. És nem gondolom, hogy ez változni fog az alapján, ami a megbeszélésen volt.”

A Motorsport.com arról kérdezte Hamiltont, hogy van-e értelme annak, hogy az F1-ben már jövőre kipróbálnák a fordított rajtrácsot, a brit így válaszolt: „A változások, amit az elmúlt években csináltak, nem voltak túl hatásosak, szóval valószínűleg semmilyen döntéshozatali folyamatban nem túl magabiztosak.”

„Nem tudom. Ez nem könnyű feladat. Nagyon sok ember érintett ebben. Mi, versenyzők megpróbálunk nagyobb hatást gyakorolni, hogy segítsünk nekik a jobb döntések meghozatalában, de nem tűnik úgy, hogy nagy változást jelentene.

„Lassabbak is leszünk. Miért akar az F1 lassabb lenni? Előre kellene mennünk a technológiával és innovációval, gyorsabban kellene mennünk. Rosszabbak lesznek a gumik, nehezebbek az autók, de amikor beszélünk ezekkel az emberekkel, egyszerűen nem értik.”

„Egyikük sem versenyzett vagy vezetett Forma-1-es autót korábban. De ez mindig is így volt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!