Hamilton: Az utolsó szektorban kinyírt minket a Ferrari - F1VILÁG.HU

Hamilton: Az utolsó szektorban kinyírt minket a Ferrari

HIRDETÉS
Nehéz lesz legyőzni a Ferrarit a Forma-1-es Kanadai Nagydíjon – ezt mondja Lewis Hamilton, aki szerint Sebastian Vettelék főleg az egyenesekben pokolian gyorsak ezen a hétvégén.
Fotó: Mercedes

Vettel megszerezte a pole-t a montreali időmérő edzésen, Hamilton pedig a mai futamon a második helyről, közvetlenül a német mellől rajtolhat.

Hamilton azt mondja, egyáltalán nem csalódott, mert úgy érzi, nagyszerű munkát végeztek – főleg azok után, hogy pénteken a második edzés nagy részét ki kellett hagynia balesete miatt.

„Hogy őszinte legyek, nem tudom, hogy miért, de nem vagyok különösebben csalódott” – mondta a címvédő.

„Szerintem amit tudtunk, megtettünk. Egyszerűen csak gyorsabbak voltak. Főleg az utolsó szektorban, ahol kinyírtak bennünket. Szerintem 4-5 tizedes előnyük van az egyenesekben. De megtettem mindent, amit tudtam, megtettünk mindent, amit tudtunk.”

„Az időzítéssel szerintem nem volt baj, a procedúrák is tökéletesek voltak, szóval elégedettek vagyunk a munkával. Egy másodpercig az élen voltunk, de tudtuk, hogy gyorsak. Viszont jó ez így, ilyennek kell lennie a versenyzésnek. Örülök, hogy be tudtam férkőzni a két Ferrari közé, és igen, a vasárnapi verseny érdekes lesz.”

Amikor a bajnoki éllovast arról kérdezték, meglepte-e Vettel és a Ferrari teljesítménye, így felelt: „Nem lepődtem meg. Egész hétvégén nagyszerű volt a tempójuk, és a hétvége nagy részében hat tizedes előnyben voltak az egyenesekben. Szóval keményen dolgoztunk azon, hogy javítsunk. Ami azt illeti, nagyon örülök Sebnek, nagyszerű munkát végzett.”

Fotó: Mercedes

Hamilton azt mondja, bár mindent meg fog próbálni, nem lesz könnyű dolga a mai versenyen, az egyenesekben ugyanis pokolian erős a Ferrari.

„Elég rövid az út az egyes kanyarig, szóval nem könnyű itt pozíciót nyerni, de a verseny nagyon-nagyon hosszú, 70 körös. Bármilyen lehetőség is adódik, megpróbáljuk kihasználni. Hosszú a futam, de feltehetően egy kerékcsere lesz, szóval a gumikezelés lesz a kulcs.”

„Nehéz követni itt a másikat, habár főleg egyenesek vannak. A Ferrarik viszont nagyon gyorsak voltak az egyenesekben, úgyhogy nem tudom, milyen lesz majd követni Sebet. Remélem, hogy közel tudunk maradni, és igazi versenyt futhatunk vasárnap.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!