Friss hírek

Hamilton azért hallgat, hogy elhatárolódjon Wolfftól?

A korábbi Forma-1-es világbajnok, Jacques Villeneuve szerint Lewis Hamilton a szezonzáró óta tartó hallgatásával nemcsak a nagyvilágtól, hanem főnökétől, Toto Wolfftól is próbál eltávolodni egy kicsit.

A hétszeres világbajnok az Abu Dhabi Nagydíjon drámai küzdelemben alulmaradt Max Verstappennel szemben, így elveszítette a világbajnoki címet. A versenyigazgató döntései miatt Hamilton meglopva érezheti magát – erre utalt több nyilatkozatában is Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

A hírek szerint még az sem zárható ki, hogy Hamilton idén nem áll rajthoz a Forma-1-ben – úgy tudni, sok múlhat azon, milyen eredményre jut majd a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nemrég elindult belső vizsgálata.

Hamilton az abu dhabi események óta nem szólalt meg nyilvánosan, és a közösségi médiában sem hallatott magáról. Az 1997-es év legjobbja, Jacques Villeneuve szerint a brit most azt mérlegeli, hogy mekkora esélye lehet arra, hogy megszerezze F1-es pályafutása 8. bajnoki címét.

„Ez azon az autón múlik, amit a Mercedes ad majd Hamiltonnak – hogy könnyen tud-e nyerni vele, vagy sem” – idézi kanadait a Gazzetta dello Sport című lap.

„És Lewis is egy kicsit fáradtabb is. Volt néhány könnyű szezonja Nico Rosberg távozása után, és nem igazán akarna még egy olyan évet, mint amilyet tavaly megtapasztalt. Azt hitte, könnyen meglesz az a nyolcadik cím, de nem így lett.”

„Olyan ez, mint egy gyémánt, amint a markodban tartasz, de hirtelen elveszik tőled. És így sokkal jobban fáj, mintha Verstappen egész egyszerűen élen állt volna végig az utolsó versenyen.”

Villeneuve szerint Hamilton azért is marad most csendben, hogy egy kicsit elhatárolódjon főnökétől, Toto Wolfftól. Miközben a hétszeres világbajnok emelt fővel viselte a vereséget a szezonzárón, és gratulált is Max Verstappennek, addig a Mercedes csapatfőnöke magából kikelve üvöltött Michael Masival a rádión.

„Én Hamilton hallgatását úgy is értelmezem, mint aki szeretne egy kis távolságot tartani saját maga és Wolff között” – magyarázta Villeneuve. „Hiszen végső soron stílusosan veszített, miközben Toto úgy viselkedett, mint aki Monopolyt játszik. Abban a pillanatban, hogy veszít, az egész társasjátékot elhajítja.”

„Azzal, hogy ezt csinálta, véleményem szerint sokat ártott az imázsának. Hamilton pedig érzékeny az ilyenre, mert gondol az amerikai, és talán a hollywoodi jövőjére is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!