Hamilton: Megint szoros csata lesz a Red Bull-lal - F1VILÁG.HU

Hamilton: Megint szoros csata lesz a Red Bull-lal

HIRDETÉS
Lewis Hamilton úgy gondolja, szoros küzdelem várható a Mercedes és a Red Bull között a hétvégi Forma-1-es Portugál Nagydíjon – a brit számára a pénteki nap egyelőre nem alakult tökéletesen.
2021 Portuguese Grand Prix, Friday - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes

A portimaói versenypályát a tavalyi nagydíj előtt aszfaltozták újra, azóta pedig nem sokat javult a tapadás Hamilton szerint, és a helyzetükön az sem segít, hogy véleménye szerint másik keverékeket kellett volna magával hoznia a Pirellinek. 

„Nagyjából ugyanolyan” – hasonlította össze a tavalyi és az idei pályaállapotokat Hamilton. „Úgy gondolom, egy kicsit jobban tapad, de nagyon szeles volt ma az idő. Szerintem mindenki küszködött és csúszkált.”

„Nehéz megmondani, hogy az autó, a szél vagy a pálya-e az oka. De határozottan nagy kihívást jelentett a mai nap.”

A Pirelli a három legkeményebb abroncsot, a C1, a C2 és C3 keverékeket hozta magával Portugáliába, ami Hamilton szerint nem biztos, hogy jó döntés volt. 

„Összességében olyan érzés, mint amikor tavaly idejöttünk, a gumik kemények voltak – olyan, mintha ugyanazokkal az abroncsokkal jöttünk volna, vagy még keményebbekkel.”

„Szerintem túl kemény keverékekkel jöttünk, a C3 és a C4 kellett volna. De mindenki ugyanazzal köröz, szóval túlleszünk ezen valahogy.”

Hamilton és a Red Bull versenyzője, Max Verstappen is 1-1 versenyt nyert meg az idei évben, és a brit pilóta úgy gondolja, a Portugál Nagydíjon is nagyon szoros lesz a csata riválisaikkal. A Portugál Nagydíj pénteki szabadedzésein Verstappen a 2. helyen végzett: az első tréningen Valtteri Bottas, a másodikon Hamilton előzte meg őt.  

„Úgy gondolom, szoros lesz” – mondta a brit. „Úgy tűnik, közel állunk. Nem tudom, milyen volt Max köre, az enyém nem volt tökéletes. Még van min javítanunk, hogy jobb legyen az autó. De biztos vagyok benne, hogy ők ugyanígy vannak ezzel. De szoros, ahogyan az elmúlt versenyeken is volt, szóval izgalmas.” 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!