Orosz Nagydíj

Hamilton: Mondtuk, hogy nem tudnak lelassítani minket

2020 Italian Grand Prix, Friday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes
Fotó: Mercedes
Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője számára tökéletesen alakult az Olasz Nagydíj időmérő edzése – habár csapattársa, Valtteri Bottas mindössze hajszálnyi lemaradással zárt mögötte.

Hamilton 69 ezredmásodperces előnnyel, pályacsúccsal szerezte meg a pole pozíciót az Olasz Nagydíj időmérő edzésén – ezzel pályafutása 94. pole pozícióját szerezte meg. 

A brit egy újabb rekordot szerzett a kvalifikáción: a leggyorsabb átlagtempójú gyorskört teljesítette Monzában: átlagsebessége 264,363 km/h volt. 

„Úgy gondolom, tanultunk a tavalyi évből abból a szempontból, hogy nem volt jó nekünk, hogy a végén mentünk ki. Most a stratégák nagyon jó munkát végeztek időzítés szempontjából. Tegnap és ma is beszéltünk erről. Pont jókor történt” – mondta az időmérőről a világbajnok. 

A Mercedes a többi csapattal szemben nem taktikázott a szélárnyékkal a kvalifikáción – Hamilton elmondta, erre nem volt szükség, ő ugyanis nem érzett jelentős különbséget a két köridő között. 

„Nagyon-nagyon hasonló volt, amikor szélárnyékban vagy tiszta pályán mentem. Nem tudom megmondani, melyik a legjobb.”

„Valaki azt mondaná, hogy szélárnyékban a legjobb, de akkor a középső és az utolsó szektorban veszítünk. Végső soron nagyon örülök és nagyon boldog vagyok ma.”

Hamilton elmondta, nem gondolta volna, hogy ekkora lesz a Mercedes előnye a többiekkel szemben – habár hozzátette azt is, igazából sosem támasztanak elvárásokat azzal kapcsolatban, hogy mekkora előnyre számítanak az adott hétvégén.

„De nem igazán értem” – tette hozzá. „Múlt héten, amikor meghozták ezt a szabályt, hogy lelassítanak minket, mondtuk, hogy ezzel nem lesz nagy változás, mert egy nagyon-nagyon jó autónk van, és más területeken jobbak leszünk.”

„Hihetetlen teljesítmény ezen a hétvégén. Úgy gondolom, ez határozottan a valaha volt legjobb teljesítményünk itt, nagyon jó formába hoztuk az autót erre a hétvégére.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS